DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Főnöke szerint Vandoorne eddig keveset mutatott

A wokingiak többet várnának saját nevelésű fiatal tehetségüktől, legalábbis ami a Fernando Alonso elleni csatát illeti - nem véletlen, hogy két szabad ülésről beszélnek...

A remek 2016-os bemutatkozás után felejthető újoncévet produkált Stoffel Vandoorne 2017-ben, idén pedig egyelőre nagyon kikap Fernando Alonsótól - egyelőre nyolc pontot szerzett, míg a spanyol negyvennégyet. A belga helye nem is biztos a következő szezonra, Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója arról beszélt, hogy két szabad ülésük van 2019-re, hiszen egyik pilótájuknak sincs szerződése.

"Azt nem mondanám, hogy csalódottak vagyunk Stoffel miatt, de többször szeretnénk azt látni, hogy legyőzi a csapattársát" - idézi Brownt az Autosport. "Ez mindig így van, azt szeretnénk látni, hogy a csapattársak oda-vissza csatáznak. Ezt ő alapvetően nem tudja hozni, de nem mondhatom, hogy csalódottak vagyunk, mert tavaly nehéz helyzetbe került, idén pedig nem tudtunk neki elég jó autót adni."

hehh



"Fernando a meglévő tudásával és tapasztalatával képes alkalmazkodni a nehéz helyzetekhez, de bár mindannyian hisszük, hogy Stoffel kiváló munkát végzett, azt szeretnénk látni, hogy ennél többször tudja legyőzni Fernandót" - jelentette ki a wokingiak vezére.

A McLarennél erősen szóba került Daniel Ricciardo és Carlos Sainz is, olyannyira, hogy előbbivel úgy hitték, hogy közel állnak a megegyezéshez, míg utóbbival a pletykák szerint most tárgyalnak egyre komolyabban a jövő szezonról - ezek alapján Vandoorne sorsa jelenleg attól függ, hogy mi lesz végül Alonsóval, marad-e a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: