DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo távozásának fő oka Verstappen

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy Daniel Ricciardo távozásának legfőbb oka valószínűleg Max Verstappen megerősödése, mivel semmiképpen nem szeretne szárnysegéd lenni a csapatban.

Az elmúlt hetek szenzációját Daniel Ricciardo váratlan bejelentése okozta a Formula-1-ben. Mindenki azt gondolta, hogy hamarosan meghosszabbítja szerződését az energiaitalos istállóval, ehelyett azonban év végén elhagyja a csapatot és a gyári Renault-hoz szerződik két évre.

Sok szakértő úgy gondolja, hogy az ausztrál úgy érezte, jövőre visszaesik a bikák teljesítménye a meglehetősen kétarcú, de azért fejlődési pályára állt Honda-erőforrással, ám az F1-ben a tűzhöz közel állók egyöntetűen úgy vélik, Ricciardo nem szeretne még inkább Max Verstappen mögé szorulni csapaton belül, a Red Bull ugyanis (szerintük) láthatóan a hollandot favorizálja.

Christian Horner csapatfőnök javarészt elismeri, hogy a hétszeres futamgyőztes ausztrál távozásának oka valóban fiatal holland csapattársa. „Úgy gondolom, öt év után azt érezte, új kihívásra, új tapasztalatokra vágyik. Azért választhatta a Renault-t, mert úgy érzi, fejlődési pályán vannak” – mutatott rá Horner.

Horner szerint Ricciardo nehezen viselte, hogy Verstappen egyre erősebb és jobb


„Jó ideje ismeri a franciák motorját is. Érzésem szerint vezető szerepre vágyik csapaton belül. Nagyon erős a versengés közte és Max (Verstappen) között. Max egyre erősebbé válik, ezért gondolom azt, hogy Daniel úgy döntött, itt az ideje lelépni és valahol máshol próbálkozni.”

„Láthatja, hogy Max folyamatosan fejlődik sebességben és egyre erősebb fejben is, Daniel pedig nem szeretne vízhordó lenni mellette. Nem tudhatom a pontos okát, de valószínűleg Ricciardo döntésében nagy szerepet játszott ez a tény” – fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke.

„Jobban megérteném, ha a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez távozott volna, de karrierjének ezen szakaszában hatalmas kockázat rejlik ebben az átigazolásban. Megpróbáltuk maradásra bírni, biztosítottuk róla, hogy egyenlő bánásmódban lesz része, ahogy eddig is. De nem bizonyult elégnek. A szíve már másfelé húzott.”

„Arra is hajlottunk, hogy egyéves szerződést kössünk, ha esetleg tizenkét hónap múlva a Ferrari vagy a Mercedes le akarta volna igazolni. Nem hinném, hogy a pénzen múlott a dolog, azt érezhette, hogy valami újat akar a pályafutásában. Lehet, hogy zseniális húzás lesz, de az is lehet, hogy később megbánja” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: