DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Óriási bővítés előtt a Sauber

2016-ban közel járt a csődhöz a svájci istálló, most viszont nagy terveket szövögetnek a kiscsapatnál. A közeljövőben 33%-os bővítés következhet, ez pedig nem jó hír a riválisok számára.

2016 nyarán hétről hétre tengődött a Sauber, komoly financiális gondok közepette. Nem sokkal később stabilizálódott az anyagi helyzet, de a korábbi késlekedés az egész tavalyi szezonra rányomta bélyegét. A Ferrarival szorosabbra fűzött kapcsolat, illetve az Alfa Romeóval kötött szövetség azonban kirángatta a gárdát a krízisből és az idei gyenge kezdést látványos felemelkedés követte.

Sereghajtóból stabil középcsapattá lettek, köszönhetően a jól sikerült fejlesztéseknek, a Ferrari bivalyerős motorjának és nem utolsósorban kitűnően teljesítő újonc pilótájuknak, Charles Leclerc-nek. Az új technikai igazgató, Simone Resta pedig nagy bővítést tervez, a célkitűzés pedig a középmezőny elejének elérése.

A Sauber nagymértékű létszámemelésre készül


„Terveink középpontjában a bővítés áll. Jelenleg az istálló mérete nem valami nagy, a dolgozók száma nagyjából négyszáz. Tervezzük a közeljövőben ennek egyharmaddal való megnövelését. A folyamatos javuláshoz ugyanis szükséges, hogy többen dolgozzanak a sikerért” – nyilatkozta Simone Resta.

„Kétségtelen, hogy még nem járunk ott, ahol lenni szeretnénk, a fejlődéshez pedig változtatásokra is szükség van. Más területeken is bőven van hova javulnunk.” A Sauber jelenleg a konstruktőri bajnokság kilencedik helyén tanyázik tizennyolc szerzett ponttal, ez több, mint az elmúlt két év termésének összege. A Toro Rossótól tíz egység a lemaradás, a McLarentől már 34.

A csapat technikai igazgatója még csak bő egy hónapja dolgozik az istállónál, a Ferraritól érkezett. Nagyon szeretné fejlődési pályán tartani a svájciakat. „Remélem, hogy komoly tapasztalatommal hozzá tudok járulni a csapat felemelkedéséhez, de én is még csak most tanulgatom a dolgokat az új helyemen. Igyekszem a lehető legjobban dolgozni és együtt fejlődni az istállóval. Már stabilan a középmezőny tagja vagyunk, következő célunk, hogy állandó pontszerzővé váljunk” – tette hozzá Resta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: