DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean hosszú távra tervez az F1-ben

A csapnivaló idénykezdet ellenére Romain Grosjean úgy érzi, kezd visszatérni régi önmagához és nem küldik el. Sokat pletykálnak menesztéséről, a francia azonban még sokáig szeretne maradni.

A tapasztalt, ám az idén sokat hibázó francia úgy érzi, még hosszasan tervezhet a Formula-1-ben. Harminckét évével már az idősebb pilóták közé tartozik és meglehetősen vegyes idényt produkált eddig 2018-ban. Az első nyolc versenyen képtelen volt pontot szerezni (többnyire saját hibájából, de volt, amikor a csapat szúrta el a kerékcserét).

Ugyanakkor a Haas legjobb eredményét is ő szállította Ausztriában egy negyedik helyezéssel, ráadásul a legutóbbi négy versenyből háromszor pontot szerzett, így elmondható, hogy kezd visszatalálni eredeti formájához. Így is nagy kérdőjelek vannak az egykori Renault- és Lotus-pilóta jövőjével kapcsolatban.

Charles Leclerc és Sergio Perez neve is felmerült, hogy jövőre elfoglalnák Grosjean helyét, ám az érintett úgy gondolja, most már ismét teszi olyan jól a dolgát, hogy az F1-ben biztosítsa jövőjét. „Nem volt valami jó fél év, de nem csak arról szól minden, ami a versenyeken történt. Egyértelmű, hogy szeretnék folyamatos pontszerző lenni úgy, hogy nem keveredek bajba, tudom, hogy meg tudom csinálni. Ha ilyen marad az autóm, nem kell hozzá csoda, úgyhogy bízom a szép jövőben” – nyilatkozta Romain Grosjean.

Grosjean a rossz kezdés után elkezdte a pontgyűjtést idén is


Életkora ellenére arra számít a rutinos francia, hogy a 2021-es (várható) szabályváltozások idején is a mezőnyt erősíti majd, még nem végzett a Haasszal. „Nem vagyok boldogtalan az eddigi karrierem miatt, továbbra is úgy gondolom, még hosszú ideig lehetek részese a Formula-1-nek.”

„Nem érzem magam öregnek és ki tudja, mi történik 2021-ben. Szinte senki nem köt 2020 utánig szóló szerződéseket, mindenki látni szeretné, milyen lesz utána a Formula-1, milyenek lesznek az esélyek. Jelenleg igen jó csapatban vagyok. Büszke vagyok, amit az elmúlt két és fél évben elértünk a Haasszal és szerintem még nem fejeződik be a közös történetünk, még nagyobb célokat is elérhetünk.”

Túl későn került volna a száguldó cirkuszba? „26 évesen kezdtem a karrierem, jóval később, mint bárki más. Ha tizennyolc vagy, amikor bekerülsz, akkor van húsz éved, amíg betöltöd a harmincnyolcat, évente huszonegy nagydíjjal. Ha valaki huszonhét évesen kezd és mondjuk harmincnyolc, amikor visszavonul, az csak tizenegy évnyi pályafutás. Sokkal rövidebb, mint azoknál, akik mondjuk 18 esztendősen már bekerülnek. Én 23 voltam, amikor bedobtak a mélyvízbe, de akkor még kudarcot vallottam, később viszont vissza tudtam térni” – emlékezett vissza Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: