DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly a Red Bull ülésére hajt

Pierre Gasly jó szezont fut a Toro Rossóval, és Daniel Ricciardo távozásával arra is esélye nyílt, hogy az ausztrál helyére pályázzon. A francia pilóta elmondta, mik befolyásolják az előrelépését.

Az elmúlt napokban egy olyan átigazolás született, amire kevesen számítottak: a Red Bull bejelentette Daniel Ricciardo távozását, a Renault pedig megerősítette a hétszeres győztes érkezését.

Ennek eredményeként egy hely fel is szabadult az energiaitalos alakulatnál, ahol kérdéses, hogy Carlos Sainz, Pierre Gasly, vagy esetleg más veheti át Ricciardo helyét Verstappen csapattársaként.

Gasly már régebben is a Red Bull üléséről álmodozott, de akkor sem lenne szomorú, ha jelenlegi istállójánál kellene maradnia: „Igen, szeretném, de nem gondolkodok ezen túl sokat. Elégedett vagyok a mostani szezonnal, amit a Toro Rossónál tölthetek, jó, hogy itt lehetek. Jelenleg még semmiről nem született döntés. Hasonló a helyzetem Carloséhoz. Mindkettőnknek ki kell várnia, mi fog történni.”

 gasly-a-red-bull-uleserol-2018



A francia pilótát arról kérdezték, nem fél-e attól, hogy Danyiil Kvjat sorsára jut, ha esetleg sikerülne az előrelépés: „Nem hinném, ha gyors vagyok, meglesz az esélyem. Koncentrálnom kell, bizonyítanom, hogy gyors vagyok, és akkor minden rendben lesz. Sok dolog függ attól, hogyan áll hozzá az ember. Csak meg kell nézni a Red Bull versenyzőit, akik nem érték fel az első csapatba, és megnézni Verstappent, Vettelt, Ricciardót és a többieket, akik sikeresek tudtak lenni.”

A Toro Rosso versenyzője jelenlegi kollégáját is méltatta: „Brendon gyors, és egyáltalán nem könnyíti meg a dolgom. Nem aggódom, hogy ki lesz a csapattársam jövőre, mert, ha a legjobb akarok lenni, akkor a legjobb ellen kell harcolnom.”

„Ez az első F1-es szezonom, és 22 éves vagyok, így elégedett leszek, ha a Toro Rossónál maradhatok. Nyilván szeretnék majd harcolni a bajnoki címért, amint ez lehetségessé válik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: