DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Renault: Le kellett csapnunk Ricciardóra

A Renault-nál elismerték, hogy azonnal lecsaptak Daniel Ricciardóra, amint esélyük volt, mondván mindössze két-három évente adódik ilyen lehetőség a Formula-1-ben.

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul a francia RMC Sport részére adott interjút, ebben mondta el, hogy ez egy túl jó lehetőség volt ahhoz, hogy elszalasszák: „Nem tehettük meg, hogy nem igazoljuk le őt. Csak két-három évente van lehetőség arra, hogy egy top pilótát fogjunk. Legközelebb erre talán csak 2021-ben lett volna esélyünk.”

Jó ideig úgy tűnt, hogy Esteban Ocon lehet a befutó a francia csapat másik üléséért, Nico Hülkenberg mellett. A Mercedes próbálta pilótáját erősebb autóba ültetni 2019-re, mint a Force India, így került szóba Ocon a Renault-nál. Azonban Daniel Ricciardo háttérbe szorította a francia pilótát.

Jövőre már mindketten sárga-feketében fognak itt ülni


Abiteboul most elismerte, hogy valóban zajlottak tárgyalások köztük és a Mercedes között Esteban Oconról, de végül Ricciardo lett a befutó: „Rajta volt a kívánságlistánkon, de nem sikerültek jól a tárgyalások. Daniel volt így számunkra a legjobb opció, különösen, hogy számunkra is fontos, hogy olyan pilótáink legyenek, akik 100%-ban a Renault-hoz tartoznak.”

Daniel Ricciardo kétéves szerződést írt alá a Renault-val, így a 2021-es szabályváltozások előtt jár le az ő szerződése is, mint szinte az összes top pilótának, így 2020 végén nagy mozgás várható a pilótapiacon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: