DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Red Bull: Verstappen vétója hülyeség

Daniel Ricciardo távozását követően arról szóltak a hírek, hogy Max Verstappen megvétózta, hogy Carlos Sainz kerüljön mellé a Red Bullhoz. A bikák főtanácsadója szerint ez nem így működik.

Kézenfekvő lenne, hogy Daniel Ricciardo megüresedő versenyzői ülését az a Carlos Sainz foglalhatná el 2019-ben, aki immáron négy éve vár arra, hogy előbb a Toro Rossótól, majd a kölcsönadás után a Renault-tól végre felkerülhessen az energiaitalosok anyacsapatához.

Ugyanakkor a híresztelések szerint egykori társa, Max Verstappen és menedzsmentje mindent megtesz azért, hogy ne a fiatal spanyollal kelljen megosztania a Red Bull garázsát. Másfél évi közös munka után nem éppen barátságban váltak el és előtte sem volt éppen baráti viszony köztük a nagy rivalizálás miatt.

Miután hivatalosan is bejelentették, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz távozik jövőre, hirtelen elérhetővé vált a mezőny egyik leginkább áhított ülése. Amikor azonban kipattant a sajtóban az a híresztelés, hogy Max Verstappen megtorpedózza, sőt megvétózza Sainz érkezését, már Pierre Gaslyt kezdték emlegetni, mint fő esélyest.

A spanyol érkezésével vélhetően rendszeresek lennének a súrlódások, a korábbi tapasztalatok alapján, ám Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója határozottan cáfolja, hogy Verstappennek bármiféle vétója is lenne az ügyben, a pilótapárosról egyes egyedül az istálló dönt.

Marko szerint Verstappennek nincs beleszólása a pilótaválasztásba


„Daniel csütörtökön hívott fel engem, hogy tájékoztasson a döntéséről, miszerint a jövő szezonban elhagyja a csapatot. Karrierje nagy részét a Red Bull szárnyai alatt töltötte, azt mondta, most már változásra vágyik” – nyilatkozta Marko az El Confidencial című lapnak.

„Most azon kell törnünk a fejünket, ki legyen Max (Verstappen) csapattársa. Az a pletyka, miszerint Verstappen megvétózta Sainz érkezését, jó nagy baromság. Kizárólag a Red Bull dönthet a pilótafelállásáról. Carlos Sainz továbbra is előkelő helyen szerepel a listánkon” – mutatott rá a főtanácsadó.

A fiókcsapat, Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost is csak támogatni tudja az ötletet, hogy a spanyol foglalja el a távozó ausztrál helyét. „Carlos hasonló, sőt talán ugyanolyan sebességgel rendelkezik, mint Max” – tanácsolta a Red Bull vezetőségének Tost. Igaz, eddigi teljesítményét látva, Pierre Gasly is úgy tűnik, rászolgálna a bikákhoz kerülésre. Remélhetőleg a következő hetekben pontot tesznek az ügy végére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: