DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ericsson: Jobban vezetek, mint valaha

Évek óta Marcus Ericsson az egyik fizetős pilótája a Formula-1-nek. 2018-ban sem nagyon tűnik ki a mezőnyből, de a svéd szerint idén megy neki eddig a legjobban, sokat fejlődött az elmúlt években.

2018-ban már háromszor is pontot szerzett az egyre rutinosabb svéd, de az is igaz, hogy elhomályosítja őt csapattársa, az újonc Charles Leclerc teljesítménye, akit legtöbben már a jövő évben a Ferrarihoz várnak, de a szakemberek szerint mindenképpen csak idő kérdése, hogy a tehetséges monacói a Scuderiához igazoljon.

Két éven át csak szenvedett Marcus Ericsson, 2016-ban és 2017-ben egyetlen pontot sem gyűjtött, idén viszont egész jól vezet. Általában messze elmarad csapattársától, de még így is a pontszerző helyek közelében autózik, ellentétben az előző két szezonnal, amikor általában a sereghajtók között kellett keresnünk a nevét. Igaz, ebben nagy szerepe van a folyamatosan fejlődő, egyre gyorsabb Saubernek is.

Ericsson háromszor is pontot szerzett 2018-ban


„Úgy vélem, az évek során sokat fejlődtem versenyzőként. Az elmúlt szezonokban gyengébben teljesítettem, nem tudtam megmutatni tudásomat. De úgy érzem, idén végre sikerül időnként megvillantanom, hogy megfelelő szinten vezetek, érzésem szerint az eddigi legjobbamat nyújtom” – nyilatkozta Marcus Ericsson a crash.net szakoldalnak.

„Szombatonként még több kell tőlem, ha az időmérős teljesítményemen javítani tudok, a versenyeim is jobban alakulnak majd. Amikor kevés üzemanyag van a Sauberben, nem érzem stabilnak az autó hátulját, ettől kicsit szenvedek. Igyekszünk jobb beállításokat találni és néhány fejlesztésünk is van a tarsolyban, ami segíthet ezen a problémán” – tekintett előre a svéd.

„Ezen fogunk dolgozni a legkeményebben. Nem tagadom, ez az egyik gyenge pontom, amin javítani kell. Pedig ez fontos szegmens, de biztosan tudom, hogy sikerülni fog megoldani ezt a gondot is” – tette hozzá Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: