DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari újabb nagy fejlesztéssel készül

A Mercedes-rajongók aggódhatnak, a Scuderia ugyanis legkevésbé sem állt le idei autójának fejlesztésével. Most éppen a nyári szünet után bevetendő, legújabb padlólemezükkel dicsekedtek.

Minden követ megmozgat az olasz istálló, hogy egy évtizedes szünetet követően újra világbajnoki címet ünnepelhessenek, emiatt éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy minél több és minél hatékonyabb frissítéseket kapjon a versenyautó. 

Silverstone-ban már egy teljesen új padlólemezzel jelentkeztek, ami meg is hozta gyümölcsét. A Twitteren tették közzé, hogy hamarosan jelentkeznek legújabb padlólemezükkel, amitől szintén nagy javulást várnak. Az autó alatti légáramlás és ezzel együtt a teljesítmény is jobb lesz.

Fel van adva a lecke a Mercedesnek


2007 óta nem nyert egyéni, 2008 óta pedig konstruktőri világbajnoki címet a Ferrari és 2018 az elmúlt években messze a legjobb esélynek tűnik az olaszoknak, hogy Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen vezetésével megkaparintsák mindkettőt. A motorerő tekintetében már hónapok óta a legjobbnak tűnnek, de úgy fest, aerodinamikailag is felnőttek a Mercedeshez, sőt, valószínűleg már eléjük is kerültek.

Az új padlólemez valószínűleg már Belgiumban is bevetésre kerül és ha ugyanolyan javulást hoz, mint a második változat, az a második félévben hatalmas előnyt jelenthet a vörösöknek a világbajnoki harcban. Ehhez viszont ki kell használni minden lehetőséget, annyi hiba nem engedhető meg, mint amennyit idén láthattunk, ezért vezethet ugyanis komolynak mondható előnnyel az összetettben Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: