DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Strollék mentik meg a Force Indiát

Korábban pletyka szintjén már felmerült, hogy a Williamsnél versenyző Lance Stroll apja, Lawrence mentheti meg a nehéz anyagi helyzetben lévő Force Indiát, ez a forgatókönyv pedig most meg is valósult.

A Force Indiánál nem titkoltan akadozott a munka annak függvényében, ahogy akadozott a bevételi forrásoktól érkező tőke mennyisége is. Az istálló emiatt a szokásos viszonylag gyenge szezonkezdés után nem tudta megvalósítani a szintén szokásosnak mondható erős folytatást, a csapat vezetőségéből pedig Otmar Szafnauer elmondta, az istállónál a fejlesztések sem tudnak így olyan ütemben zajlani, ahogy azt szeretnék, illetve szerették volna egész szezon folyamán.

A csapatot a Magyar Nagydíj után nem sokkal, múlt pénteken pontosan a szorult anyagi helyzet miatt csődeljárás alá is vonták, emiatt sokáig a levegőben lógott rengeteg munkatársuk, így pedig maga az istálló sorsa is.

00116020_1108 (1)



A Force India részéről kedd este jelentették be, hogy a megmentő a Williamsnél versenyző Lance Stroll apja, Lawrence által vezetett cégcsoport, amelyben olyan üzlettársakat találunk még, mint a szintén kanadai André Desmarais, a Monaco Sports and Management részéről Jonathan Dudman, a divat világában dolgozó John Idol, a telekommunikációs szakember John McCaw Jr., valamint idősebb Stroll személyes üzlettársa, Silas Chou.

A csapat közleménye szerint a konzorcium keddtől már át is veszi az irányítást, Otmar Szafnauer műveleti igazgató szerint pedig „így visszatérhetnek a teljes kapacitáshoz”.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan konzorcium támogat minket, amely hisz bennünk és persze látja a bennünk rejlő üzleti potenciált is. A szakértelmünknek köszönhetően mindig erőnkön felül tudtunk teljesíteni, ez a befektetés pedig biztosítja számunkra a szép jövőt is. Természetesen szeretnénk megköszönni Vijay, a Sahara Group és a Mol család munkáját és a támogatását, hogy elvitték a csapatot addig, ameddig lehetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: