Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 22. péntek
F1

Sainz: Életem legnagyobb kihívása lenne Alonso legyőzése

Carlos Sainzot arról kérdezték, milyen érzés lenne Fernando Alonso csapattársaként versenyezni, a honfitárs pedig elmondta, nyilván nagyon örülne neki, de tudja, rendkívül nehéz dolga is lenne. Azt nem húzták ki belőle, hogy ez a McLarennél megvalósulhat-e.

Tombol a nyár, tombol a silly season, ahogy az angol mondja, de ha uborkaszezonnak nevezzük, akkor is érti mindenki. Ilyenkor beindulnak a pletykák, néhány kirakós (Daniel Ricciardo, a Force India... szóval egyelőre megmentése) pedig a helyére is kerül.

Ebben az óriási katyvaszban természetesen főszerepet játszhat Carlos Sainz is, aki Ricciardo érkezésével kiszorult a Renault gyári csapatától, az viszont korántsem biztos, hogy visszatér a Red Bull család kötelékébe, ráadásul most már az anyacsapathoz, ugyanis könnyen lehet, hogy Max Verstappennek nagyobb szava van ebben, mint azt elsőre gondolná az átlagember.

Na de hol lehet akkor helye Sainzak? Például a McLarennél, Fernando Alonso oldalán, legalábbis elég erős lábakon áll egyelőre ez a feltételezés.

00118005_036

„Nem nagyon gondolkoztam még ezen, mi lenne, ha Fernando a csapattársam lenne, hiszen még nem voltam és nem vagyok ebben a helyzetben. Készen állok arra, hogy bárkit legyőzzek a mezőnyben, a versenyszellemem és az önbizalmam azt mondatja velem, hogy bárkit le is tudok győzni. Az viszont valószínű, hogy Fernando lenne életem eddigi legnagyobb kihívása, ez teljesen egyértelmű” - mondta a spanyol még a Magyar Nagydíj hétvégéjén.

A jövőjével (McLaren?) kapcsolatos kérdéseket viszont nem volt hajlandó kommentálni. „Jó, látom, a címlapokra megy itt rá mindenki. Nem, nem tudok erre mit mondani.”

Sainz ezen nyilatkozatakor még ő sem tudta, hogy Ricciardo végül elfoglalja a helyét a Renault-nál, így viszont akár még érdekesebb lehet számára a wokingiak hívása - Zak Brown nem titkoltan szívesen látná őt az istállónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?