DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton: El kell kapnunk a Ferrarit

A négyszeres világbajnok brit szerint az olasz istálló autója idén jobb, mint a Mercedes, de dolgozni fognak azon, hogy nyers erőben is újra az élre kerüljenek. A második félévben bízik.

Lewis Hamilton csak merész álmaiban mert arra gondolni, hogy huszonnégy pontos előnnyel utazhat a nyári szünetre, miután az első félévben egy-két helyszín kivételével mindenhol a Ferrari jelentkezett erősebb teljesítménnyel. De a nyers erő nem minden, a Ferrari pilótái időmérőkön és versenyeken is többször hibáztak, a címvédő pedig ezeket kíméletlenül kihasználta.

Vettel eddigi négy győzelmével szemben Hamilton ötöt tud felmutatni, a legutóbbi két nagydíjon (Németország, Magyarország) elsőként intette le a kockás zászló, pedig mindkét alkalommal a vörös autók voltak gyorsabbak. Ám mindkétszer jött az eső, Hockenheimben a versenyen, a Hungaroringen az időmérő edzésen és ez a brit malmára hajtotta a vizet.

Hamilton vezet, de érzi, hogy a Ferrari erősebb idén


Annak ellenére, hogy az egyéniben Hamilton, a gyártók bajnokságában a Mercedes vezet, az éllovas tisztában van azzal, hogy csak a második erő jelenleg a mezőnyben. „Ha egyszerűen az erőviszonyokat nézzük, csak álmodhattam arról, hogy a szezon ezen pontján ilyen helyzetben leszek a Ferrarikkal szemben” – ismerte el a négyszeres világbajnok.

„Az utolsó két futamot zsinórban megnyertem, ez rendkívül boldoggá tesz, hogy így mehettem a nyári pihenőre. Ez nagy lökést ad a csapat számára is, mindenkire ösztönzőleg hatottak az elmúlt hetek. A második félév általában nekünk szokott kedvezni, a lehető legfelkészültebben és még erősebben érkezünk majd vissza a szünetről.”

„Rengeteg munka áll előttünk, bőven van hova javulnunk, a teljesítményünkön muszáj javítani. El kell kapnunk a Ferrarit, amikor pedig nem a terveik szerint alakulnak a dolgok, mindig le kell győznünk őket” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: