DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonsót nagyon érdekli az IndyCar

Könnyen előfordulhat, hogy Fernando Alonso jövőre már a tengerentúlon tekeri a kormányt. Formula-1-ben maradása nagyrészt attól függ, milyen fejlődésre képes a McLaren a közeljövőben.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown megerősítette, hogy kétszeres világbajnok spanyol pilótájának jövő évi tervei egyáltalán nem biztosak. Szívesen maradna a száguldó cirkuszban, de ehhez versenyképesebb autóra lenne szüksége. A spanyol ászt nagyon érdekli az IndyCar, ami a Tripla Korona megszerzéséhez segíthetné hozzá.

Ugyanakkor biztosan a Formula-1 mezőnyét erősítené jövőre is, ha a sárga versenyautó több sikert érne el. „Ha sikeresebbek lennénk, egészen biztosan a Formula-1-ben maradna. Ha végignézünk az idei versenyeredményeinken, egyet kell, hogy értsünk vele” – nyilatkozta Zak Brown.

Alonso néhány héten belül hoz döntést, hogy marad-e a Formula-1-ben


„Ugyanakkor szeretné újra megméretni magát az Indy 500-on is, amihez egy teljes IndyCar-szezon nagy segítség lenne és kellőképpen fel is tüzelné őt. Fernando erősen érdeklődik az IndyCar-sorozat iránt. Törekszik is arra, hogy bekerüljön a tengerentúli bajnokságba, de még nem döntötte el, mit akar tenni jövőre” – ismerte el Brown.

Michael Andretti a napokban sürgette a McLarent (és egyben Alonsót is), hogy határozzák el, mi legyen a jövő évben, mert a megfelelő felkészüléshez nem kevés idő szükséges. Brown mostani nyilatkozata inkább arra enged következtetni, ha valami csoda folytán nem ugrik nagyot előre a rangsorban a wokingi istálló, akkor Alonsót elveszíti az F1 bő három hónap múlva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: