DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brundle: Kabaré, ha Sainz nem kap ülést

Carlos Sainzot nagy tehetségnek tartják a Formula-1-ben, mégis előfordulhat, hogy jövőre nem lesz hely számára a mezőnyben. Martin Brundle szerint ez borzasztó igazságtalanság lenne.

Pénteken nagy port kavart Daniel Ricciardo bejelentése, miszerint öt év után elhagyja a Red Bullt és a gyári Renault istállónál folytatja pályafutását. Nico Hülkenberg csapattársaként versenyez majd jövőre, ez azt is jelenti, hogy a jelenleg kölcsönben a franciáknál vezető Carlos Sainznak nincs maradása.

Kézenfekvő lenne a Red Bullhoz igazolnia, elfoglalnia az ausztrál megüresedő ülését, ám ez nem ilyen egyszerű. Több média is egybehangzóan állítja, hogy Max Verstappen rendkívüli módon ellenzi, hogy Sainz a bikáknál versenyezzen. Másfél évig már csapattársak voltak a Toro Rossónál korábban és nem a legjobb viszonyban váltak el egymástól.

Látjuk Sainzot jövőre, vagy a pilótakeringő nagy vesztese lesz?


Ezek után Gasly tűnik biztos befutónak, mivel az istálló igencsak igyekszik Verstappen kedvére tenni. Így szinte az egyetlen megoldás Sainz számára a McLaren-Renault marad, ez nem is tűnik reménytelennek, mert a wokingiak élénken érdeklődnek a fiatal spanyol versenyző iránt.

A Sky Sports szakértője, az egykori F1-es pilóta, Martin Brundle (több más szakértővel egyetemben) versenyképes autóban szeretné látni Carlos Sainzot, ha ugyanis sehol nem lesz hely számára, az a száguldó cirkusz megcsúfolása lesz. A fizetős, komoly szponzori háttérrel rendelkező versenyzőknek nincs ilyen gondjuk.

„Ha Carlos Sainz jövőre nem kap versenyképes autót, akkor a Formula-1 még nevetségesebbé válik, rossz fényt vet majd a sportágra és rettentően felbosszantana engem is” – nyilvánított véleményt a Twitteren Brundle. Pedig jelen állás szerint könnyen megeshet, hogy a fiatal spanyolnak nem jut hely a mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: