DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen megtorpedózza Sainz érkezését?

Daniel Ricciardo váratlan távozása miatt 2019-re megüresedett egy versenyzői ülés a Red Bullnál. Kézenfekvő lenne a kölcsönadott Sainz szerződtetése, de a sajtó szerint ezzel gond lehet.

A hétszeres futamgyőztes helyére legjobb eséllyel az évek óta a Red Bull kötelékében szolgáló, ám az idei évre a gyári Renault istállónak kölcsönadott Carlos Sainz pályázhat. Ugyanakkor a spanyol sajtó úgy értesült, hogy Max Verstappen kifejezetten ellenzi, hogy újra a fiatal spanyol legyen a csapattársa.

2015-ben együtt kezdték F1-es pályafutásukat a Toro Rosso istállónál, ám a holland pályája sokkal meredekebben ívelt felfelé, 2016-ban a Spanyol Nagydíjtól kezdve már az alulteljesítő Danyiil Kvjat helyét vehette át az anyacsapatnál, az oroszt pedig „lefokozták” a faenzaiakhoz.

Az istálló főnöke, Christian Horner is úgy gondolja, hogy Sainz a legvalószínűbb megoldás. Ezt azonban megfúrhatja egykori csapattársa, Max Verstappen és menedzsmentje. A spanyol Marca úgy értesült, hogy Verstappenék rendkívüli módon ellenzik Sainz szerződtetésének ötletét. Közös 2015-ös és 2016-os időszakuk utolsó néhány hónapja ugyanis nem a barátság jegyében telt.

Ez alaposan megbolygathatja a pilótapiacot, Sainznak ugyanis a Renault-nál biztosan nem lesz maradása, mindkét ülés elkelt. Az utolsó mentsvárat a McLaren jelentheti, ahol viszont jó eséllyel tárt karokkal fogadnák. Magyarországon ugyanis Zak Brown vezérigazgató elismerte, hogy a fiatal spanyolt szívesen leigazolnák (vélhetően az alulteljesítő Stoffel Vandoorne helyére).

Verstappen és Sainz nem lettek jó barátok, ez most visszaüthet a spanyolra


„Carlost nagyszerű pilótának tartjuk. Egyértelműen olyan tudással rendelkezik, hogy mindenképpen megfontolandó lenne a kívánságlistára helyezni, ha lehetőség lenne megszerezni. Ha szabad lenne, nekünk pedig akadna szabad ülésünk, egészen biztos, hogy nagyon előkelő pozíciót foglalna el a listánkon” – nyilatkozta Sainzról Zak Brown még a Magyar Nagydíj hétvégéjén.

Vandoorne és Alonso is hosszú távra állapodott meg a McLarennel. Mégis odakerülhet a fiatal spanyol? „Többéves megállapodásunk van Stoffellel és Fernandóval, de mindenki el tudja képzelni, hogy mennyire változatos dolgokat tartalmazhatnak a szerződések. Akkor hozzuk meg döntésünket, amikor már készen állunk rá, úgy sejtem, ez nem sokkal a nyári szünet után következik majd be. Hosszasan elemezni fogjuk, milyen kombináció viszi leginkább előre a McLarent” – tette hozzá a vezérigazgató.

Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy Carlos Sainz ülés nélkül marad, azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy a Toro Rossóhoz térne vissza. Tavaly ugyanis egyértelműen kinyilvánította ősszel, hogy a faenzaiakhoz nem szeretne újra visszakerülni. A következő hetekben jó eséllyel ezekre is választ kapunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: