DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen szerint megvalósítható lenne egy Dán Nagydíj

Kevin Magnussen továbbra is szeretné, ha a jövőben Dánia Formula-1-es versenyt rendezne, melyre véleménye szerint minden esély meg is van, legalábbis 50% biztosan.

Magnussen eddigi legjobb szezonját teljesíti az F1-ben, hiszen a pontversenyben a Ferrari a Mercedes és a Red Bull pilótáit leszámítva csak Nico Hülkenberg előzi meg őt a Renault-val. Csapattársát, Grosjeant a szezon első felében könnyedén verte. Most, miután valószínűleg ő is szeretne hazai közönség előtt versenyezni, elmondta, milyen esélyeket lát egy Dán Nagydíjra a jövőben.

„Valószínűbb, mint azt sokan gondolnák” – mondta Magnussen a Formule 1 Magazinnak. „Senki nem hitte volna, hogy idáig juthatunk, de most nagyjából 50% ennek az esélye. Anyagilag abszolút lehetséges. Ha a kormány belefektetne egy kevés pénzt az ügybe, akkor a jegyeladásokból vissza is kapnák azt a pénzt.”

Magnussen valós esélyt lát rá, hogy Dánia is versenyt rendezzen


Ugyanakkor lehet egy akadálya egy esetleges dán futamnak, hiszen Dánia azon országok közé tartozik, amely kifejezetten ügyel a környezetvédelemre, és a Formula-1 mindennek nevezhető, de környezetbarátnak talán még nem. Ugyanakkor Magnussen szerint ez sem okozna gondot: A hibrid technológia, amit mi használunk, nagyon hasonló ahhoz, amit később az utcai autókban is látni fogunk.”

Kérdés vajon a Liberty Media mennyire szeretne egy Dán Nagydíjat, hiszen a versenynaptár már így is tömve van és valószínűleg lesz érdekesebb jelentkező is, mint Dánia, hogy F1-es versenyt rendezhessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: