DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff Laudának: Hiányzol, barátom!

A sikeres tüdőtranszpantáción átesett háromszoros F1-es bajnok rengeteg üzenetet kapott a műtét után, a legmeghatóbb azonban a Mercedes sportigazgatójától érkezett.

A Mercedes sikereinek csúcsán, 2015-ben az a pletyka terjedt el a sajtóban, hogy Toto Wolff és Niki Lauda kapcsolata már nem a régi, a vezetői szinten fellépő konfliktusok pedig igencsak megnehezíthetik a gárda dolgát. Nos, erre válaszul a csapat sportigazgatója és ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke kézen fogva mosolygott egy fényképezőgép lencséjébe, bizonyítva, hogy semmilyen probléma nincs közöttük.



Az együttműködés azóta is töretlen, hiszen 2016-ban és 2017-ben is elhódították mindkét bajnoki címet, a Német és Magyar Nagydíjakon azonban feltűnt, hogy Lauda nem volt jelen a Mercedes garázsában. Távolléte legkevésbé a Wolffal való kapcsolatára volt visszavezethető, a hungaroringi futam után pedig kiderült, hogy ibizai nyaralása során összeszedett influenzája súlyosbodott, melynek következtében tüdőátültetést kellett végrehajtani rajta egy bécsi klinikán.

A műtét sikerrel járt, azonban beletelhet egy kis időbe, amíg a 69 éves expilóta újra teljes erőbedobással tudja belevetni magát a munkába, egyúttal támogatni Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast. Addig is bátorító üzenetek ezreit kapja mindenkit, nemrég pedig a Mercedes saját Twitter-oldalán tolmácsolta kollégája, Toto Wolff fel intézett mondatait.

„Noha élveznünk kellene a nyári szünet kezdetét, a Mercedesnél egyikünk sem boldog – mindannyian Nikire, Brigitre és a Lauda-családra gondolunk” – fogalmazott az osztrák. „A világ tudja, hogy Niki F1-es legenda, hihetetlen erővel és rugalmassággal. A Mercedesnél ő az elnökünk, a mentorunk és a barátunk. Hiányzott mellőlünk Hockenheimben és Magyarországon, már várom, hogy újra velünk legyen.”

„A felépülése nem verseny, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan azt fogja mondani az orvosainak és az ápolóinak, hogy elege van a kórházból. Gyors és biztonságos gyógyulást kívánunk, valamint pozitív energiát küldünk neki és családjának. Hiányzol, barátom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: