DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: A Williams amatőr pilótákat alkalmaz

A grove-iak korábbi F1-es pilótája nagyon szomorú a gárda mélyrepülését látva, melynek szerinte egyaránt vannak csapatpolitikai és technikai okai is.

Felipe Massa először 2016 végén intett búcsút a Forma-1-nek, tavaly azonban visszatért egy év erejéig, miután Valtteri Bottas a Mercedeshez igazolt Nico Rosberg helyére. Úgy tűnik, a brazil a legjobbkor távozott, hiszen számok alapján a Williams idén a mezőny leggyengébb csapata: mindössze négy pont áll a nevük mellett, Lance Strollnak köszönhetően, Szergej Szirotkin eddigi legjobbja mindössze egy 13. hely Ausztriából.



„Nagyon szomorú” – mondta Massa a Grande Premio nevű brazil portálnak, összegezve excsapata idei évét. „Szomorú a gárda története miatt, azért, amit az elmúlt négy évben csináltunk: látva, ahogyan két évig harmadikak, majd két évig ötödiket voltunk, most pedig utolsó helyen állnak. Nagyon sok minden történt a két szezon között. A legjobbat kívánom nekik, hiszen még mindig elfogult vagyok az irányukban – azonban 100%-ig elégedett vagyok a döntésemmel.”

Massa kitért a csapat működésére is, annak fényében, hogy Claire Williams belengette esetleges távozását a gárda éléről. „Volt néhány döntése, melyek nem a legjobban sültek el. Nem hinném, hogy sokat változna egyik évről a másikra, a döntések azonban nem voltak a helyükön. Például az, amikor amatőr pilótákra cserélték profi versenyzőiket a pénz miatt. Fárasztó látni, hogy a legtöbb csapat ezt az utat követi.”

„De közre játszhattak technikai döntések is – ezek nem valószínű, hogy tőle érkezhettek, de végső soron ő a csapat vezetője” – tette hozzá a brazil, aki ősszel a Venturi színeiben fog bemutatkozni a Formula-E-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: