DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari-juniornak Senna a példaképe

Bár Charles Leclerc Ferrari-védenc, és nagy álma a Scuderiánál versenyezni, példaképe egy olyan F1-es pilóta, aki soha nem öltötte magára a vörösök overálját.

Charles Leclerc számára nagyszerűen alakul első Forma-1-es szezonja: újoncként öt alkalommal is pontszerző helyen ért célba, legjobbja a bakui hatodik hely, 13 egységével pedig nem csak csapattársát előzi meg, hanem a két Williamst, Stoffel Vandoorne-t és Brendon Hartley-t is.



Az ifjú monacói pilóta eltökélt célja, hogy a jövőben a Ferrarinál versenyezzen, betöltve néhai mentora, Jules Bianchi küldetését – ám ha meg kellene neveznie példaképét, akkor sem a francia, sem pedig egy korábbi maranellói versenyző neve nem merül fel. „Mindig is csodáltam Ayrton Sennát a tehetségéért, mert az hihetetlen volt” – idézte Leclerc-t a Motorsport-Total.

„De azért is, mert nagyon sokat dolgozott magán, és nem adta fel – én is hasonló mentalitással akarok dolgozni” – mondja. Noha Leclerc mai ellenfelei közül többeket is még televízión nézett évekkel korábban (mindössze három éves volt, amikor Fernando Alonso és Kimi Raikkönen megejtette debütálását, de Lewis Hamilton és Sebastian Vettel bemutatkozásakor is csak kilenc), szerinte ez még nem ok arra, hogy őket tekintse példaképnek. „Senkit sem mondanék annak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: