DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért vehet váltót a Mercedestől a Williams

Paddy Lowe szerint haladni kell a korral és nyitottnak kell lenni az új lehetőségekre, hiszen a riválisok is így csinálják - igaz, közben a kultúrát is figyelembe akarják venni a Williamsnél.

Történelmi mélyponton van jelenleg a Williams istálló, a legendás grove-i alakulat gyakorlatilag a legutolsó a mostani F1-es erősorrendben, a kiutat pedig nem nagyon találják, sőt, az utóbbi időben egyre mélyebbre került a társaság. A visszaút egyik alappillére az lehet, hogy nem csak a motort, de a sebességváltót is a Mercedestől szereznék be - amivel rögtön le is köpnék a hagyományaikat, hiszen az F1-en kívül inkább ők adnak másoknak váltót és nem fordítva, nagyon komoly múltjuk van ezen a téren is.

"A Formula-1 változik. A Force India volt az egyik első olyan csapat, amely más volt, mint a többi konstruktőr, amely a motoron kívül mindent magának gyártott hosszú éveken át" - mondta erről Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója. "Azt láttuk, hogy egyre több csapat vette meg inkább mástól a sebességváltót, most pedig itt van a Haas, amely mindent megvesz, ami nincs rajta a tiltólistán" - hozta elő ismét a sok csapat szemét szúró amerikai istállót.

williamsback



"Nyitottak vagyunk a lehetőségekre, mert tartozunk ezzel magunknak. Haladni kell a korral és azt csinálni, amivel a csapat a legjobb teljesítményre képes. Ugyanakkor a Williamsnek erős kultúrája van a függetlenséget tekintve, sok alkatrészt gyártunk itt nálunk, házon belül. Ehhez megvan a kapacitásunk és büszkék is vagyunk erre. Nem hiszem, hogy drasztikusan eltérnénk ettől, de nyitottak vagyunk a lehetőségekre" - hangsúlyozta ismét Lowe.

"Tárgyalunk erről, hiszen már partnereink az erőforrásokat tekintve, nem nagy dolog kiterjeszteni ezt a sebességváltóra" - tette hozzá a Mercedes vezére, Toto Wolff. "Nincs aláírva semmi, nincs véglegesítve semmi, de a következő hetekben el kell ezt döntenünk, mert a karosszéria előrehaladott stádiumban van a Williamsnél, szóval meglátjuk, hogy mi lesz ebből."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: