DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Haasnál tesztelhet a legifjabb Fittipaldi

A legifjabb Fittipaldi, Pietro 2018-as tervei között az IndyCar, a WEC és a Formula-1 szerepeltek, utóbbi teszt formájában. Az F1-es bevetés veszélybe került, miután lábát törte a WEC-ben, de a Haasnál továbbra is terveznek vele.

Annak idején a Haas Formula-1-es csapatának részéről úgy nyilatkoztak, amerikai versenyző jelenleg nem áll készen arra, hogy az F1-ben versenyezhessen. Ha nem is amerikai, de Amerikában edződő versenyző mégis lehetőséget kaphat náluk a szezon végeztével, igaz, ez egy ideig komoly veszélybe került.

Ez a pilóta Pietro Fittipaldi lehet, aki idén a szezon az IndyCarban kezdte meg, mellette viszont szerepelt az endurance-világbajnokságon, a WEC-ben is. Utóbbiban szenvedett súlyos balesetet, méghozzá Belgiumban, amely során lábát törte, így többhetes kihagyásra kényszerült. Fittipaldi azóta meggyógyult, az IndyCar múlt heti, Mid-Ohióban rendezett futamán már ott is volt (és lett huszonharmadik), a Haas pedig örül ennek, hogy továbbra is tervezni tudnak vele.

„Annak idején abban maradtunk, hogy vissza kell szoknia" - mondta Günther Steiner csapatfőnök még Magyarországon. „Bár nem beszéltem azóta vele, az alapján, amit olvastam róla, ez megtörtént. Amikor visszamegyek Észak-Karolinába, újra beszélünk majd, és meglátjuk, mit tudunk összehozni.”

fittipaldi1



Mindent borított a lábtörés. „Szó volt már ilyen dolgokról korábban is, de aztán jött a lábtörés. Most kiderül, hogy ő és mi is hogy érzünk ezzel kapcsolatban.”

Bár Mid-Ohióban voltak még lábfájdalmai, Fittipaldi szakértők szerint fokozatosan egyre kevesebbet fog ebből érezni az oválokon, majd Portlandre már teljesen egészséges lehet.

Maga Fittipaldi úgy fogalmazott, több vasat tart a tűzben egyelőre. „Ha jönne egy F1-es vagy indycaros lehetőség, biztosan be fogom válalni. Érdekes a Formula E is, az F2 viszont akkor sem opció, ha egyébként adódna valami. Az sem lenne rossz, ha tartalékversenyző lehetnék az F1-ben, de persze inkább versenyezni akarok. Meg kell nézni, milyen lehetőség adódik a Haasnál. Beszéltem Güntherrel, valamilyen lehetőség adódni fog minden bizonnyal a szezon végén, de jelenleg csak az IndyCarra fókuszálok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: