DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Giovinazzi: Jó lenne üléshez jutni 2019-re

Antonio Giovinazzi a héten előbb a Ferrariba, majd a Sauberbe ült be az F1 hungaroringi kollektív tesztjén. Az olasz egészen kiválóan ment, de tudja, ez sem garancia semmire. Persze azért bízik abban, hogy lesz helye 2019-re.

Antonio Giovinazzi a magyarországi kollektív F1-es teszt első napján előbb futott egy nem hivatalos körrekordot a Ferrariban ülve, majd a Sauberrel is jó teljesítményt nyújtott egy nappal később.

Az olasz pilóta nagyon vágyik egy állandó F1-es lehetőségre, hiszen, mint az tudjuk, egyelőre csak két beugró futam jutott neki még tavaly, Pascal Wehrlein sérülése miatt a Saubernél. Itt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon kiválóan ment, Kína viszont felejthetően sikerült.

Ezekre a versenytapasztalatokra, a mostani tesztre, valamint a még előtte álló első szabadedzéses lehetőségekre próbál építeni Giovinazzi, amikor 2019-cel kapcsolatban helyezkedik.

00118004_483



„A keddi nap jól sikerült a Ferrarival, hasonló volt szerdán a Sauberrel is. De attól, mert jó teljesítményt nyújtok, semmi nem garantálja, hogy lesz helyem 2019-ben a mezőnyben. Minden folyamatosan változik, így én csak annyit tudok tenni, hogy a legjobbamat nyújtom, és reménykedek abban, hogy jól alakulnak a dolgaim.”

Négy első szabadedzés vár még a nyári szünet után Giovinazzira, aki ferraris kapcsolata révén igen komoly esélyes a Sauber ülésére - is. „Alig várom már, hogy ismét versenyezhessek. Év végén remélhetőleg meglesz az ülés, amit akarok. Addig is az első szabadedzésekből kell kihozni a legtöbbet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: