DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly lenyűgözte a Toro Rossót

Franz Tost szerint a mindössze második szezonját taposó fiatal francia F1-es pilóta egyre érettebben versenyez, a Hungaroringen pedig egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott.

Parádés teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet a Hungaroringen Pierre Gasly, hiszen a Toro Rosso francia pilótája a hatodik helyet szerezte meg az esős-trükkös időmérőn, majd a futamon rendkívül higgadt versenyzést bemutatva meg is őrizte ezt a pozícióját - a csapatfőnök, Franz Tost is dicsérte a fiatalt.

"Már az első szabadedzéstől kezdve versenyképesek voltunk, Pierre szinte végig ott volt a legjobb tíz között, így meg voltam arról győződve, hogy ha jó munkát végzünk, akkor pontokat szerezhetünk. Abban viszont egyáltalán nem voltam biztos, hogy a hatodik hely is elérhető lesz a kvalifikáción" - magyarázta Tost.

gasly2018_1



"A nehéz körülmények között azonban remekül vizsgáztunk, ami megmutatta, hogy milyen jól működik az autó vízen, illetve azt kell mondanom, hogy mindkét pilótánk igazán jó munkát végzett. Vasárnap aztán Pierre remekül rajtolt és megőrizte a hatodik pozícióját a végéig, méghozzá gond nélkül. Végig kontrollálta a futamot, amikor kicsit gyorsítania kellett, akkor azonnal megtette és sem a gumikkal, sem az üzemanyaggal nem volt problémája."

"Fantasztikus teljesítményt nyújtott és most már nagyon érett versenyzővé válik. Folyamatosan javul a teljesítménye, egyre jobban érti a dolgokat, pedig az F1 bonyolult. Ő viszont minden eszközt a saját előnyére fordít, le vagyok nyűgözve" - tette hozzá a csapatfőnök.

Gasly egyébként a csapat eddigi 28 pontjából 26-ot szerzett, Bahreinben volt már negyedik, Monacóban hetedik, a mostani hatodik hely pedig ismét jelezte, hogy amikor az autó alkalmas a nagy dolgok elérésére, akkor ő képes azt kihozni belőle. Ezzel jelenleg a 13. helyen áll a tabellán, megelőzi Romain Grosjeant és csak négy pont választja el a tizedik Sergio Pereztől és Carlos Sainztól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: