DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Nem mindig az nyer, aki a leggyorsabb

A Mercedes vezére szerint az eddigi tizenkét F1-es futamból hétszer nem az nyert, aki a leggyorsabb autóban ült, úgyhogy az élen zajló harc élesebb, mint valaha.

A hibrid érában eddig sosem látott szoros szezont produkál a Formula-1, hiszen most először van ténylegesen lépéskényszerben a Mercedes - tavaly már látszottak ennek jelei, de az év második felét erőből lehozta Lewis Hamilton és csapata, idén viszont bár vezet a világbajnoki címvédő, sokkal komolyabb kihívást jelent a felgyorsuló Ferrari.

"Az élen zajló csata most izgalmasabb, mint korábban bármikor, ráadásul a középmezőnyben is borzasztóan szoros a küzdelem. A futamokon nem csak sok kerék a kerék elleni csatát láthatunk, de voltak meglepő győztesek is, az eddigi tizenkét futamból hetet nem feltétlenül az nyert, akinek a leggyorsabb volt az autója" - mondta erről Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője.

vulf



"A mi csapatunk számára a félidei összegzés pozitív, mert mindkét világbajnokságot vezetjük a Bracley-ben és Brixworth-ben folyó munkák, valamint Lewis és Valtteri képességei miatt. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy több futamon is pontokat vesztettünk, szóval nagyon keményen dolgozunk, hogy még jobbak legyünk a szezon második felében."

"Ezt a szünetet mindenki nagyon megérdemelte már nálunk és utána felfrissülve, a szükséges energiával fogunk visszatérni, hogy tovább emeljük a szintet" - zárta gondolatait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: