DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fotók: Lezárult a hungaroringi F1-es teszt

Fotóriporterünk ma is kint járt a Hungaroringen és lefényképezte, valamint leírta, amit látott - íme néhány életkép a nyári szünet előtti utolsó F1-es munkanapról.

A szerdai tesztnap legnagyobb szenzációja Kimi Raikkönnen mellett természetesen idén is Robert Kubica egész napos szereplése volt, akit idén is szép számmal kísértek el a lengyel rajongók a Hungaroringre.

1



Lengyel barátunk a boxban készül az újabb bevetésre. Ahogyan a tavalyi teszten, idén sem hátráltatta kézsérülése a stabil és gyors körözésben.

2_3

Nikita Mazepin, a Force India idén is lehetőséget kapó orosz tesztpilótája a pitwallon vitatja meg az előző körök tapasztalatait versenymérnökével.

3_1

Top secret. A nézők egy teszt alkalmával nagyjából ezzel a képpel találkozhatnak a legtöbbet. Ahogy a boxba ér az autó, máris paravánok mögé dugják, nehogy a riválisok bármit idő előtt kiszimatoljanak. Kissé túlzott paranoia ez, hiszen utána a pályán már az videózza, fotózza le ezeket a rejtett elemeket, aki csak akarja.

4_2

George Russell, a Mercedes tehetségkutató programjának legfőbb ékessége szerdán is szorgalmasan rótta a köröket, meg is futotta a nap legjobb idejét. A csapat állítólag mielőbb F1-es üléshez akarja juttatni pártfogoltját.

5_1

Kimi a szokásos közönnyel böffentett oda a sajtó képviselőinek néhány mondatot, mielőtt a Ferrari sajtófőnöke el nem ragadta ebédelni.

6_2

Látogatók a Renault-boxban. Ilyenkor több idő és lehetőség áll a vendégek rendelkezésére, hogy bepillanthassanak egy-egy csapat életébe, mint a klasszikus versenyhétvégéken.

7_1

Szelfi és mobilfotók ezrei készülnek ilyenkor, amikor a kedvencek csupán néhány méterre teszik a dolgukat.

8_1

Antonio Giovinazzi a tegnapi szenzációs ferraris szereplése után ma a Saubert űzte körbe számos alkalommal a Ringen, nyilván valamelyest szerényebb eredménnyel a tegnapihoz képest.

9

Mazepin leparkolta a Force Indiát a 11-es kanyarban , emiatt egy ideig állt a teszt, hiszen az autót vissza kellett fuvarozni a csapat boxába. Jellmezően az egész tesztre még ilyenkor is fekete lepelbe burkolózva kell megküzdeniük az emeléssel a mentőegységeknek.

 

9

Bármennyire is hűtik, ventillátorozzák a versenyzőket, nem cserélnék velük, amikor a 48 fokos aszfalt által felnyomott hőségben hosszú perceket várakoznak bevetésre a boxban.

11_1

Ricciardo után ma a Red Bull szimulátoros pilótája, Dennis vezette az autót egész nap, ráadásul szépen az élmezőnyhöz közeli időket autózott.

12_1

Kubica elszabadul. A lengyel idén sem volt rest, több tucat kört tett meg a kezdeti látszólagos tétovázás után a Williamssel, a hatodik helyen zárta a napot.

13

Dennis Raikkönnenhez hasonlóan termékeny napot zárt a maga 131 körével, ám időben majdnem másfél másodpercet kapott a finn Ferrari-pilótától.

14

Raikkönnen a hiperszoft keveréken a nap végén csupán egy ezreddel maradt el Giovinazzi keddi szuper idejétől.

15

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: