DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vandoorne újra Alonso sarkában

A gyenge időmérő után erős versenyt futott Stoffel Vandoorne Magyarországon. Az elmúlt hetek csalódása után ezúttal remekül tartotta Fernando Alonso tempóját, de a váltója megadta magát.

Üldözi a balszerencse a McLaren belga pilótáját. Silverstone óta mind az időmérős, mind a versenytempóban látványosan lemaradt a kétszeres világbajnok Alonsótól, még rutinos spanyol csapattársa is úgy gondolta, hogy alaposan ki kell vizsgálni, mi lehet a gond Vandoorne autójával, ugyanis ekkora különbség kizárt, hogy van köztük.

A Hungaroringen a wokingi istálló karosszériát cserélt a belgánál és úgy tűnik, ez megoldotta a gondokat, legalábbis ami az idén eddig rettentően gyengén teljesítő pilóta hatalmas lemaradását illeti. A Magyar Nagydíjon a két pontot érő kilencedik helyen futott, magabiztos előnnyel a mögötte jövőkkel szemben, ám a technika ördöge (a sebességváltó meghibásodása) ismét megakadályozta abban, hogy célba érjen.

A kiesés fájt neki, de mégis némi boldogság is vegyült Stoffel Vandoorne hétvégéjébe, végre újra ki tudja hozni az autóból a maximumot. „Úgy vélem, csapatként mindent tökéletesen csináltunk, ezért is fájó, hogy végül nem távozhattam pontokkal. Nagyon csalódott vagyok, szuper jó rajtot vettünk, az első körben több pozíciót is nyertünk” – kezdte elemzését a peches belga.

Vandoorne versenytempója már rendben volt


„Kiváló volt a gumikezelésünk, miközben remek tempót futottunk. Sokáig megmaradt a jó tapadásunk, későn cserélhettünk kereket, több helyezést is nyerve ezzel. A nyolcadik-kilencedik helyre érkeztünk vissza, csak haza kellett volna hozni az autót. Sajnos nálam megint beütött egy technikai hiba, a sebességváltóm bedöglött, nem jó érzés így befejezni egy futamot.”

„Saját szemszögemből nézve jó érzés volt ez a hétvége. Megmutathattuk, hogy visszatérőben a tempónk, személy szerint az enyém is olyan megint, ami boldogságra adhat okot. Nagy kár, hogy nem zárhattuk a vasárnapot egy kettős pontszerzéssel.”

„Hogy őszinte legyek, jelenleg nem gondolok a jövőmre. A lehető legjobb teljesítményt nyújtom, egyébként is mindig erre fókuszálok és a magyar hétvége remekül mutatta, hogy minden kezd újra visszatérni a normális kerékvágásba. A nyári szünetben pihenek egy kicsit, kitisztítom a fejem, majd felkészülök Spára, hazai nagydíjamra” – tekintett előre Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: