DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sikeres a Haas, kopogtatnak is az ajtaján

Idei eredményeinek köszönhetően az amerikai F1-es istálló több szerződéssel nem rendelkező pilóta számára is vonzó alternatívává vált, derült ki a csapatfőnök legutóbbi nyilatkozatából.

A Haas hároméves Formula-1-es karrierjének legsikeresebb évét teljesíti idén, és mi is lenne jobb fokmérője az eredményességnek, mint hogy egyre több pilóta kopogtat be a motorhome-juk ajtaján. Erről dicsekedett Günther Steiner, az istálló csapatvezetője. „Nem mondanám, hogy keresgélnünk kell. Sokan inkább minket keresnek fel” – büszkélkedett az olasz. „Sokan kíváncsiak arra, hogy mire készülünk, de a kérdezősködés még nem azt jelenti, hogy csatlakozni is akarnak – lehet, hogy csak azt akarják megtudni, mások fejében mi jár. Egyelőre nem foglalkozunk a pilótafelállásunkkal, erről a szünet után fogunk dönteni” – magyarázta.

haas-action-spain



Az apró amerikai istálló két pilótája közül Kevin Magnussen összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben van, mint Romain Grosjean. A dán szállította a csapat idei pontjainak kétharmadát (45-öt), ráadásul szerződésének hála egy csettintésre plusz egy évre magukhoz tudják kötni a versenyzőt. Grosjean helyzete ehhez képest nem túl rózsás: a francia eddig mindössze háromszor végzett top 10-es helyen (21 pont), cserébe viszont megszámlálhatatlan alkalommal törte össze autóját. Ha valakinek, hát neki nehéz dolga lesz megtartania jövő évi helyét úgy, hogy már Carlos Sainz-ot is hírbe hozták a csapattal.

Steiner szerint a pilótapiac egyébként nagyban függ a Ferrari és a Renault döntésétől, a kirakós többi darabja várhatóan csak azután kerül a helyére, hogy a fenti két csapat rendezte sorait. „Az egyik első kérdés, hogy mit tesz a Ferrari, aztán az, hogy mit tesz a Renault. A kisebbek csak őket követve jönnek képbe. Nem azt mondom, hogy rájuk várunk, de a döntéseik felbolydíthatják a piacot. Már előttük is elhatározhatjuk magunkat, de plusz információt jelent, ha valaki már lépett előttünk. Mindenesetre jelen pillanatban még minden a régi, még senki nem mozdult semerre” – elemezte a helyzetet. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: