DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes betolná védencét a Williamshez

Újabb Mercedes-fiatal és újabb brit pilóta érkezhet a Formula-1-be: a világbajnok istálló szeretné, ha George Russell üléshez jutna 2019-ben a Williamsnél.

Saját információira hivatkozva arról számolt be a The Times, hogy a Mercedes egy újabb fiatal tehetségét szeretné a Formula-1-ben tudni, méghozzá egy pilótaülésben: azon dolgozik a csapat, hogy a Williamsnél lehetőséget kapjon George Russell. A pilóta jelenleg vezeti a Formula-2-es bajnokságot és remek teljesítményt nyújt, mellesleg éppen az autóban ül a hungaroringi F1-es teszten.

russell-mercedes



Russell egyébként a Mercedes tartalékversenyzője, de a csapat most már jobban szeretné, ha a legfelsőbb szinten szerezne versenytapasztalot, főleg ha ilyen jól zárul majd számára a Formula-2-es idény. Fontos hangsúlyozni, hogy a Williamsnek nem mondhatják meg, hogy kit ültessenek az autójukba, de nem véletlen, hogy éppen most jött fel ez a téma, amikor a grove-iak szeretnék a komplett sebességváltót s a Mercedestől beszerezni, "szélesedhet" az üzlet.

A Williamsnél Szergej Szirotkin helyéről nincs információ, Lance Stroll-lal kapcsolatban viszont továbbra is tartja magát a pletyka, mely szerint a Force Indiához igazolhat, ha édesapja pénzével sikerül megmenteni az adminisztrációs eljárás alá vont istállót. Russell lehetne az F1-es mezőny másik brit pilótája Lewis Hamilton mellett, ha sikerül megállapodnia a két csapatnak.

"Nagyon sokat dolgoztam a Mercedes szimulátorában az elmúlt két év során, több tesztnapon is részt vettem velük, illetve a Force Indiával, úgy gondolom, hogy fel tudok nőni a feladathoz" - mondta a pilóta még korábban, amikor felmerült, hogy mikor kerülhet be a Formula-1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: