DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ők vezetnek a magyar F1-es teszten

A Magyar Nagydíjat idén is kétnapos kollektív teszt követi majd. A felállásból hiányzik a Haas, Vettel és Hamilton, vezet viszont mások között Raikkönen és Kubica.

Július 31-én, kedden, valamint augusztus 1-jén, szerdán rendezik a szezon második évközi tesztjét a Hungaroringen. A gyakorláson kilenc alakulat lesz jelen: rendhagyó módon a Haas hiányozni fog, miután a csapat úgy ítélte meg, felesleges lenne Magyarországon maradnia.

A szabályok a fiatal pilóták segítése érdekében előírják, hogy a szezon közbeni tesztnapok felét a csapatok nem adhatják állandó versenyzőiknek. A Hungaroringről ezért hiányozni fognak a nagy nevek, mint Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Max Verstappen vagy Fernando Alonso – a bajnokság élmenői közül Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo tesztel, rajtuk kívül mindössze Nico Hülkenberg és Marcus Ericsson marad az F1-es pilóták közül.



Lehetőséget kap viszont a Williamstől Robert Kubica, aki egy éve ugyanezen a teszten tért vissza a Renault-val a Formula-1 körforgásába – a paddockban azóta állandó szereplőnek számító lengyel tartalékpilóta szerdán ül autóba, ez ígérkezik az érdekesebb napnak vele és Raikkönennel.

A Formula-2 két brit élpilótája, George Russell és Lando Norris egyaránt mindkét nap vezetnek, előbbi a Mercedesnél, utóbbi a McLarennél. A Ferrari-tartalék Antonio Giovinazzi úgyszintén két napot kapott, ő azonban a Ferrarinál kezd, majd a Saubernél folytatja. Egy különlegesség a teszt nevezési listáján Jake Dennis neve, aki az Aston Martin GT-versenyzője (formulaautós múlttal), és a márka partnerétől, a Red Bulltól kapott lehetőséget. Az energiaitalosok szerették volna kipróbálni a Formula-3-as Dan Ticktumot, de ő nem rendelkezik elegendő szuperlicenszponttal a tesztengedélyhez.

A hungaroringi teszt felállása:

Csapat

Kedd

Szerda

Mercedes

George Russell

George Russell

Ferrari

Antonio Giovinazzi

Kimi Raikkönen

Red Bull

Daniel Ricciardo

Jake Dennis

Force India

Nicholas Latifi

Nikita Mazepin

McLaren

Lando Norris

Lando Norris

Toro Rosso

Brendon Hartley

Brendon Hartley / Pierre Gasly

Sauber

Marcus Ericsson

Antonio Giovinazzi

Williams

Oliver Rowland

Robert Kubica

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: