DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: Hiába a szombati jó szereplés, csapnivaló verseny volt

A Renault egy frusztrálóan sikerült Magyar Nagydíjon van túl, mivel csak egyik pilótájuk szerzett pontot, ráadásul Sainz sem tudott profitálni remek, ötödik rajthelyéből.

A szombati esős körülmények között Sainz nagyszerűen érezte magát, és megszerezte az ötödik rajtkockát, azonban vasárnapra visszatért a hőség és a napsütés a Hungaroringre, ami már nem volt a Renault kedvére: „Ez egy frusztráló verseny volt. Nehéz volt az első köröm nagyon a lágy gumikon. Igaz, jól kaptam el a rajtot, egészen addig, amíg az első kanyarban le nem szorítottak a pályáról, és emiatt jó pár pozíciót buktam. Aztán ahogy haladt a verseny, sikerült felvennem a tempót, meg is tudtam nyomni néhány kört, mielőtt kiálltam a bokszba. Aztán a forgalom sem segített nekünk, így mindkét McLaren átlépett rajtunk. Meg kell vizsgálnunk, hogy hogyan tudtak elénk kerülni. Nyilvánvalóan többre lehettünk volna ma képesek” – fejezte be a kilencedik helyen célba érő spanyol.

A Renault-nál derűsebbek voltak, mikor esett az eső


Nico Hülkenberg nem tudott pontot szerezni a Magyar Nagydíjon, és ő is rendkívül csalódott, hogy így kell elmenniük a nyári szünetre: „Nem volt meg ma a tempónk és az autó egyensúlya is pocsék volt. A múlt héten egész jól mentünk, ez viszont csapnivaló volt, de ilyen a versenyzés világa. Mivel nem volt meg a tempónk, elég nehéz dolgunk volt, amire csak rátett egy lapáttal, hogy szinte végig forgalomban autóztam. Előzetesen úgy véltük, hogy ez a pálya feküdni fog nekünk, de nem így lett. Rá kell jönnünk, miért. De túl kell ezen lépnünk. Most még lesz egy teszt, aztán mindenkinek jöhet a jól megérdemelt pihenés.”

Cyril Abiteboul összefoglalta a Renault eddigi teljesítményét, és elmondta, a csapat többé-kevésbé ott tart, ahol lenni szeretne: „A mai versenyt leszámítva azért elmondhatjuk, hogy elértük a kitűzött céljainkat, de nem dőlhetünk hátra ennél a pontnál, csak mert negyedikek vagyunk a bajnokságban. Minden területen fejlődnünk kell, hogy ne csak az idei céljeinkat érjük el, de a hosszútávúakat is, hogy egyszer majd egy magasabb szinten tudjunk teljesíteni a közeljövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: