DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly ismét remekelt a Toro Rosso-Hondával

Az olasz gárda pilótáját hatodikként intették le Mogyoródon, ami – ha az előző hétvégéket nézzük – nem kis teljesítmény a Toro Rossóval. A fiatal francia szép eredménnyel zárta a félévet.

Pierre Gasly idei harmadik pontszerzését könyvelheti el újoncként csapatával. Bahrein és Monaco után a Magyar Nagydíjon is az első tízben látta meg a kockás zászlót, aminek köszönhetően a 13. helyre ugrott fel a bajnoki tabellán.

A tegnapi eső után hatalmas forróság várta a futamon a versenyzőket, amit a Toro Rosso pilótája is kiemelt a verseny utáni nyilatkozatában: „Nagyon kemények voltak a körülmények, de egy csodálatos eredmény született, különösen az utolsó néhány kör után, amikor egy kicsit szenvedtünk is. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb dolog, ami velünk történhetett, és a szezon első felének lezárása így a lehető legjobban sikerült.”

A francia pilótának Kevin Magnussen ellen kellett védekeznie, és állta is a sarat a jóval tapasztaltabb dán versenyzővel szemben: „Kevin elég keményen nyomta mögöttem, és tudom, hogy a Haas gyors, így mindent beleadtam, és a gumikból is megpróbáltam kihozni a legtöbbet. A határon mentem, amennyire csak tudtam, fantasztikus volt!”

 gasly-a-magyar-nagydijrol-2018



Ahogy Charles Leclerc nevét a Ferrarival hozzák egyre többet szóba, Pierre Gaslyé a Red Bulléval kerülhet kapcsolatba. A francia így szólt hozzá a témához: „Természetesen türelmesnek kell lennünk, minden nagyon gyorsan történik az F1-ben, és nyilván az emberek szeretnek rögtön nagy dolgokról beszélni, és ez jó, de még mindig az első szezonomat taposom a száguldó cirkuszban.”

„Nagyon sokat tanulok idén, és amíg tartom ezt a teljesítményt, el fog érkezni az én időm. Először magamra kell koncentrálnom, és arra, hogy javuljak, utána pedig majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: