DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso a McLaren taktikáját dicsérte

Nagyot húzott a wokingi alakulat a Magyar Nagydíjon, aminek köszönhetően Fernando Alonsót nyolcadikként intették le, Stoffel Vandoorne pedig mögötte haladt, de kiállni kényszerült a futamból.

A szombati időmérő után messze nem tűnt úgy, hogy az első tízben végezhetnek a McLaren pilótái. A versenyen a csapat azonban felismerte, hogy érdemes meghosszabbítaniuk az első etapot, aminek köszönhetően Alonso a nyolcadik, Vandoorne pedig a kilencedik helyre került.

A spanyol pilóta boldogan ünnepelhette 37. születésnapját, hiszen pontokkal zárhatta a szezon első felét: „Remek nap volt, különösen a stratégia miatt. A pitwall csodálatos munkát végzett, mivel meglátták, hogy előnyt szerezhetünk az első etap meghosszabbításával, ez pedig remek helyzetbe hozott minket.”

Alonso rámutatott, hogy még mindig van min javítania a McLarennek: „Ismét szenvedtünk szombaton, bár akkor sem voltak egyszerűek a körülmények, vasárnap hoztuk az eredményt, és pontokat szerezhettünk a csapatnak.”

 mclaren-a-magyar-nagydijrol-2018



A kétszeres világbajnokot nyári teendőiről kérdezték, amire a következő válasz érkezett: „Két hetem van, hogy teljesen kikapcsoljak, de soha nem fogják megtudni, mit csinálok abban a két hétben.”

Nem kellett sok a wokingi alakulat idei negyedik kettős pontszerzéséhez, hiszen Vandoorne is ott volt Alonso mögött a kilencedik helyen, de a belga műszaki hiba miatt kiállni kényszerült a futamból. Vandoorne így értékelte a versenyt: „Csalódást keltő így befejezni egy futamot, de úgy vélem, csapatként mindent remekül csináltunk. Annyira előre tudtunk jönni, amennyire csak lehetett, és sajnálom, hogy pontok nélkül fejeztük be a szezon első felét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: