DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Megoldódtak Vandoorne problémái

Az utóbbi hétvégéken a belga pilóta rendre szenvedett autója tapadásával, a Magyar Nagydíj első napja után viszont pozitívan nyilatkozott, és elsőre minden visszatért a régi kerékvágásba.

A McLaren karosszériát cserélt Stoffel Vandoorne autóján a hungaroringi hétvége előtt, amivel reményeik szerint szerették volna megoldani a belga pilóta hetek óta tartó gondjait. A wokingiak versenyzőjének nyilatkozata alapján sikeres volt a „beavatkozás”, és pilótájuk önbizalommal ülhet autójába az utolsó szabadedzésen és az időmérőn is. 

„Visszatért a normális érzésem, és ez pozitívum a hétvége elején. Átlagos péntekünk volt, ahol az autó beállításán tudtunk dolgozni” – kezdte biztatóan Vandoorne.

„Sajnos nem lett köridőm az ultralágyakon, mert kipörögtem a pályán, de a hosszú etap jónak tűnt, versenyképesek lehetünk. Az érzésem tehát ismét jó az autóban, és szombaton még több dolgot össze tudunk majd hangolni, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk az időmérőre.”

 vandoorne-a-problemamegoldasrol-2018



A wokingiak belgája a szombati célokról is beszélt: „Nagyon szoros a mezőny. Úgy gondolom, hogy a célunk minél közelebb kerülni az első tízhez. Nem tudom, hogy előnyt jelentene-e a gumiválasztás szempontjából, ha a Q3-ban lennénk, inkább a lehető legközelebb kerülni a tízhez lenne az ideális.”

„Jó, hogy úgy kezdhettük a hétvégét, hogy nem egész idő alatt a probléma keresésére kell koncentrálni. Elégedett vagyok és várom a szombatot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: