DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Adminisztrációs eljárás alá vonták a Force Indiát

Bár a működését továbbra is a szokott módon folytathatja az F1-es istálló, az új tulajdonossal történő megállapodás megkötéséig a bíróság által kijelölt ügyintéző vezeti a csapatot.

Hetek óta egyre erősebbek a hírek azzal kapcsolatban, hogy komoly anyagi nehézségek vannak a Force India Formula-1-es alakulatánál: legutóbb egyik pilótájuk, Sergio Perez maga is úgy nyilatkozott, hogy kritikus az istálló helyzete. A pletykák szerint szerdán felszámolási eljárást kezdeményeztek az alakulat ellen – méghozzá sajtóinformációk alapján maga Perez, aki ezáltal szeretné tisztázni a jövőjét –, így két meghallgatás is várt az illetékesekre az elmúlt napokban.

forceindia-magyargp-2018-1



A pénteki, londoni tárgyalás pedig végül azt eredményezte, hogy adminisztrációs eljárás alá vonták a Force Indiát, ezt maga Bob Fernley, a gárda helyettes csapatfőnöke is megerősítette a Motorsport.com szakoldalnak: „Este a bíróság egy ügyintézőt jelölt ki a Force India számára” – fogalmazott Fernley. Ennél több hivatalos kommunikáció egyelőre nem érkezett a csapattól, amely az eljárás értelmében továbbra is a megszokott módon folytathatja a működését.

A Force India szempontjából jó hír, hogy az eljárás célja nem a megszüntetés, hanem az új tulajdonos megtalálása. Már több jelöltet is szóba hoztak velük, elsősorban Lance Stroll apját, a milliárdos Lawrence Strollt – ennek kapcsán merült fel, hogy a kanadai jövőre átülhet hozzájuk a Williamsből –, de a legfrissebb értesülések Dmitrij Mazepin orosz milliárdost, Nyikita Mazepin GP3-as pilóta édesapja is bejelentkezett.

Mindenesetre Otmar Szafnauer, a Force India ügyeleti vezetője a Hungaroringen úgy fogalmazott a minap, hogy „hamarosan” megtörténhet a bejelentés az új befektetőkkel kapcsolatban. Vijay Mallya csapatvezető hozzátette: bár konkrétan nem szándékosan eladni az alakulatot, de a komoly érdeklődők ajánlatát természetesen megfontolja. „De amíg nem látom a pénzt az asztalon, addig nem hiszek el semmit” – fűzte hozzá Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: