DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: A munka feledtetheti a nehéz napokat

Nem könnyű időszakot él meg a Ferrari jelenleg Sergio Marchionne halála miatt. Vettel szerint a legjobbkor jött egy következő versenyhétvége, mivel így könnyebb lesz feldolgozniuk a tragédiát.

Hét közben hunyt el az olaszok első embere, aki egy műtéti komplikáció után esett kómába, amiből már nem tudott felébredni, a Ferrarinak pedig ezzel a tudattal kellett a Magyar Nagydíjra megérkeznie. 

A pénteket az eddigiekhez képest nem is teljesítették rosszul, hiszen Sebastian Vettel a délelőtti edzést a második helyen, a délutánit pedig az élen zárta. Ez a szereplés pedig nem volt jellemző az eddigiekben a Ferrarira a hétvégék első napján.

vettel-a-szabadedzesekrol-2018



Vettel a gyakorlások után is a maranellóiak elhunyt elnökéről beszélt: „Úgy vélem, hogy talán a legjobb ilyenkor az autóba beülni. Mindenki tudja, mit kell tennie, de ez nyilván nem volt ma könnyű, mégis minden rendben ment. Ha sok a munka az ember előtt, talán az a legjobb módja, hogy egy kicsit elszakítsa a gondolatait, és most elsősorban a munkára kell koncentrálnunk. Jó, hogy rögtön jön egy verseny, és a következő dologra összpontosíthatunk.”

A német pilóta szerint a szombati szereplés itt sem elhanyagolandó: „Az időmérő nagyon fontos lesz, mivel elég nehéz itt előzni. Bárki lesz az élen az első néhány kanyar után, az talán döntő is lehet, de addig még nagyon sok tennivaló és munka áll előttünk.”

„Elégedett voltam délután, sokkal inkább, mint délelőtt, és úgy gondolom, hogy az autó elég jó egy körre. Még mindig javulhatunk, de ez volt az egyik legjobb péntekünk, mert az utóbbi időben elég hullámvölgyes első napokat teljesítettünk” – zárta mondandóját Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: