DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Nem ideálisak a körülmények, de egyébként minden rendben

Raikkönen mind a két szabadedzést a negyedik helyen zárta a csapattársa és a két Red Bull mögött. A finn egy átlagos pénteki napon van túl, amely elmondása szerint nem volt rossz.

A Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a pénteki napon, azonban a Red Bull is valós fenyegetést jelent a vörösökre nézve, illetve a Mercedest sem írja még le senki.

Sergio Marchionne sajnálatos halála után a Ferrari számára talán az a legjobb, ha csak a munkára próbálnak koncentrálni, Sebastian Vettel is ezt emelte ki a pénteki nap végén. Láthattuk, hogy a Ferrari zászlaja félárbocon van a paddockban, illetve mindenkin, beleértve az autót is, egy fekete karszalag jelzi a Scuderiát ért veszteséget.

Szinte mindenki megemlékezik Marchionnéról a paddockban


Azonban úgy fest, a csapatnak sikerül ennek ellenére is a legtöbbet kihoznia magából, hiszen ők tűnnek az elsőszámú erőnek a Magyar Nagydíj hétvégéjén. Kimi Raikkönen a negyedik helyet szerezte meg mindkét gyakorlás alkalmával, azonban ő ennek most sem tulajdonít különösebb jelentőséget: „Ez egy teljesen átlagos péntek volt. Annyi dolgot próbáltunk ki, amennyit csak tudtunk, most pedig az adatok kiértékelése a legfontosabb. A körülmények több szempontból sem nevezhetőek most ideálisnak, de ez egy átlagos edzésnap volt. A köridőknek nem nagyon tulajdonítok különösebb jelentőséget, nem sokat nyomnak a latba egy szabadedzésen. Nyilvánvalóan van még min dolgoznunk, de nem volt rossz napunk, az autó is úgy viselkedett, ahogyan azt vártuk. Reméljük, hogy holnap meglesz a tempónk az időmérőn” – összegezte a pénteki napot a finn világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: