DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Hamilton legyőzhetetlenné válhat

A Német Nagydíj időmérője után teljesen összetört, másnap mégis a maximális 25 pontot verte legnagyobb riválisára. Az 1997-es bajnok szerint ettől Hamilton legyőzhetetlenné válhat.

Óriásit fordult a világ az elmúlt hétvégén. Amikor szombaton, az időmérő edzésen meghibásodott Lewis Hamilton autójában a hidraulikus rendszer, úgy tűnt, legjobb esetben is a kármentésre mehet rá a négyszeres világbajnok. A brit a 14. rajtpozíciót szerezte meg, miközben Sebastian Vettel a pole-pozícióból startolhatott.

Hamilton kiválóan valósította meg az egykiállásos stratégiát, szerencséje is volt a kis esővel, Vettel hibázott, kiesett, így annak ellenére, hogy szinte biztos győzelmet tartott kézben, mégis nullázott, miközben legnagyobb riválisa maximálisan kihasználta ezt, huszonöt pontot szerezve nyolcpontos hátrányból tizenhét pontos előnyt fabrikált.

Jacques Villeneuve-öt ez a tavalyi, szingapúri esetre emlékezteti, ami akkora plusz erőt adott Lewis Hamiltonnak, hogy onnantól már nem lehetett megverni. A Williams utolsó világbajnoka tegnap alaposan beszólt Hamiltonnak, véleménye szerint mesterkélt, színpadias viselkedése miatt, de vezetési tudását sosem vitatta.

Hamilton győzelme mérföldkő lehet a szezonban


„A mostani eset hasonló hatással bírhat, mint a tavalyi, szingapúri bravúrja. Lewis teljesen le volt törve, maga alá zuhant, úgy gondolta, mindenki utálja őt. Ez volt a verseny előtti attitűdje, erről árulkodtak a közösségi médiás bejegyzései is. Aztán mégis megszerezte a 25 pontot. Pont ez történt tavaly, Szingapúrban is, ha jól emlékszem” – nyilatkozta Jacques Villeneuve.

„Szingapúrtól kezdve verhetetlenné vált. Meg is tartotta ezt a hozzáállását a következő három-négy versenyen is, hogy senki nem tudja legyőzni. Most is ehhez vezethet talán a múlt heti siker. Nagyon sokba került Vettelnek a kiesés, ez Lewist nagyon pozitív irányba sodorhatja.”

„Bár nagyot hibázott Vettel, ilyen körülmények között nem nehéz elmérni, sosem tudhatjuk ugyanis, mennyi víz van a pálya azon részén. Amikor valaki második, vagy harmadik, akkor látja, hogy az előtte levők mit tesznek. Kimi le is lassított, de a versenyt vezető nem lát maga előtt senkit. Könnyű elhibázni egy kanyart, ha ilyen trükkös körülmények közt versenyzünk” – tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: