DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettelt nem érdekli mások véleménye

Az olasz média rettenetesen lehúzta Sebastian Vettelt, miután a Német Nagydíjon elkövetett hibája a győzelmébe került. A négyszeres bajnok azonban csak saját magával foglalkozik.

Megszokhattuk az elmúlt évtizedekben, hogy Olaszországban a sajtó nagyon kemény tud lenni a Ferrari-pilótákkal szemben, ha azok nem a várt eredményt hozzák. Múlt vasárnap is borítékolható volt, hogy Sebastian Vettel kap majd hideget-meleget, miután stabil előnye tudatában is hibázott és kiesett az élről.

Az idei, rendkívül szoros világbajnoki küzdelemben ez a végelszámolásnál akár döntő fontosságú is lehet, ugyanis ő elveszített huszonöt pontot, Hamilton pedig nyert (legalább) plusz hetet, így Vettel hibája 32 egységébe került, ez év végén nagyon hiányozhat, főleg úgy, hogy Lewis Hamilton stabilabb teljesítményt nyújt, idén még nem követett el komoly hibát.

Ezzel szemben a Ferrari-versenyző folyamatosan ajándékozza oda a pontokat vetélytársának, idén már nem először hibázott és dobott el jó helyezéseket. Hockenheimben is, amikor kissé vizessé vált a pálya, a Sachs kanyarban megcsúszott, autója irányíthatatlanná vált, az SF71H pedig orral beleállt a védősávba.

Vettel tudja, hogy hibázott, de kizárja magából a kritikákat


Bár Max Verstappen megvédte őt hibája után, mások, ideértve az olasz sajtót is, igencsak beleszálltak a négyszeres bajnokba. Ez azonban nem igazán zaklatja fel a német pilótát. „Igyekszem a külső hatásokat kizárni magamból. Nincs szükségem sajnálatra sem, az én hibámból történt az eset” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„Állandóan így zajlik ez. Amikor minden jól megy és fut a szekér, ünnepelnek, ha hibákat követünk el, akkor meg kritizálnak. Úgyhogy nem igazán törődök azzal, amit mások mondanak rólam. Nekem saját magammal kell megbékélnem” – mutatott rá a világbajnokság jelenlegi második helyezettje.

Javítási lehetőség ezen a hétvégén, a Hungaroringen, ami általában fekszik a Ferrarinak és Vettelnek. Az elmúlt három évben kétszer is győzni tudott hazánkban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: