DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vasseur: Leclerc-nek nagy rizikó a Ferrarihoz menni

A juniorsorozatokban és a Saubernél is kiemelkedően jó teljesítményt nyújt Charles Leclerc, csapatfőnöke mégis félti őt, nehogy rámenjen a karrierje arra, hogy túl korán megy a Ferrarihoz.

A húszéves monacói pilótát már most igen sokra tartják, az utóbbi évek egyik legjobb újonca hétről hétre bebizonyítja, hogy valóban nagy tehetség. Több szakértő is úgy gondolja, hogy a Ferrari már 2019-ben leszerződteti a gyári istállóhoz, bár vannak, akik úgy gondolják, még egy évet marad a Saubernél, Kimi Raikkönen pedig maradna még egy szezont a Scuderiánál.

A téli szünetben, amikor kiderült, hogy az Alfa Romeo Sauber a Leclerc-Ericsson párossal vág neki az idei szezonnak, többen is féltették a Formula-1-től, hogy túl magas lesz az újoncnak a léc. Mindenkire rácáfolt és rövid idő alatt megszokta a tempót, az utóbbi hónapokban rendre nagy különbséggel veri csapattársát az időmérőkön és jóval több pontot is szerzett (és ha nem sújtotta volna többször is balszerencse, még ennél is több egysége lenne).

Leclerc már tesztelte a Ferrarit, jövőre állandó ülést kap?


Frederic Vasseur, a pilóta jelenlegi csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a Ferrari jól tenné, ha Leclerc-t még egy kicsit a Saubernél hagyná. „A Saubertől a Ferrarihoz szerződni kétségtelenül nagy lépés. Nem tudjuk előre megjósolni, mi történik, különösen akkor, amikor a pilótákra hirtelen rátör a gazdagság” – nyilatkozta a csapatfőnök a La Derniere Heure című lapnak.

A szakemberek becslése szerint a Ferrarinál évi ötmillió eurót keresne a fiatal monacói. „Az elmúlt húsz évben számos pilóta teljesített nagyon jól pályafutása első F1-es szezonjában. Nem fogok neveket említeni, de amint megkapták az első komolyabb összegű csekkjüket, bajba kerültek.”

„Elvesztették a gyökereiket, mert egészen új dolgokat fedeztek fel az életben, abban viszont visszaestek, amit eredetileg végeztek. Nem jósolhatjuk meg előre, de a Ferrari óriási lépés Charles számára. Pont ez az, amiért a Ferrari mindig is vonakodott a nagyon fiatal pilóták szerződtetésétől. Jól tudják, hogy náluk igen komoly a nyomás. Ugyanakkor nem igazán aggódom Charles miatt” – utalt arra Vasseur, hogy a húszéves monacói ezzel a kihívással is jó eséllyel megbirkózna. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: