DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az F1 már a nyári szünetre áhítozik

Bár az augusztusi leállás előtt egy teljes nagydíjhétvége és egy két napos teszt is vár még az F1 mezőnyére, a Haas csapatfőnöke már alig várja, hogy félretegye mindennapi feladatait.

A most hétvégi Magyar Nagydíjat követően a Formula-1 elvonul a szokásos nyári pihenőjére, Günther Steiner pedig elárulta, a minden eddiginél sűrűbb versenynaptár miatt a korábbiaknál nagyobb szükség van erre, ugyanis mostanra már minden csapattag a kimerülés szélén áll.

f1-grid-nemet-2018



„Szerintem a korábbi évekhez képest idén még nagyobb a szünet jelentősége” – idézte Steinert a crash.net. „Ilyenkor tilos dolgoznunk, szóval nem is próbálkozunk semmivel. Ez az egyik legjobb dolog, amit az F1 valaha kitalált, hiszen így van egy időszak a szezon közepén, amit várhatunk. Ha nem tartanánk szünetet, az egész év egy végtelen robotolás lenne. A nyári leállás előtt mindenki az utolsó erőtartalékaiból gazdálkodik, majd a két hétnek köszönhetően tér vissza feltöltődve. Ez fontos számunkra, vágyom is a pihenésre.”

A száguldó cirkusz az utóbbi öt hét során négy nagydíjat és egy gumitesztet bonyolított le, mielőtt a Hungaroringre érkezett. A Magyar Nagydíjat követően még egy két napos szezonközi teszt is vár a csapatokra (kivéve a Haasra, akik ezt kihagyják), és csak ezt követően kezdhetik el jól megérdemelt pihenésüket. 

A mindössze három éve működő F1-es alakulat gépezetébe még előfordulhat, hogy egy ilyen leállás során porszem kerül, ám a főnök szerint náluk kifogástalanul teljesít minden fogaskerék. „Jól felkészültek és szervezettek vagyunk. A srácok darabokra szedik és átvizsgálják az autókat, így a szünetről visszatérve már csak össze kell szerelni azokat. A mérnökök a futam után még elvarrják a szálakat, mielőtt elvonulnának, majd amint vége a szünetnek, Spában kezdik az előkészületeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: