DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettelt ekézi, Hamiltont dicséri az olasz sajtó

A hockenheimi vezetői hiba a Ferrari vb-címébe kerülhet, Vettel túlzott akarása miatt sokat bakizik, ellentétben riválisával – így értékelték a Német Nagydíjat a Scuderia hazájában.

Az olasz lapok a legőszintébb örömmel tudják ünnepelni a Ferrari sikereit, hiba esetén azonban egészen kritikusak a nemzeti csapattal és annak versenyzőivel szemben. Utóbbi fogadtatásban részesült Sebastian Vettel, miután hazai versenyén, a Német Nagydíjon az esőben az első helyen törte össze az SF71H-t.



„A hibája megsemmisítő, és ez lehet az oka, amiért a Ferrari elveszíti a világbajnokságot” – írta aggódva a La Gazzetta dello Sport. A La Stampa kiemelte: „A német legalább négy hibát követett el tizenegy versenyen. A világbajnok tehetsége nem kérdés, de túlzott akarása árt a Ferrari szezonjának.”

A Corriere della Sera a futamgyőztes Lewis Hamiltonnal állította szembe Vettel teljesítményét. A 14. helyről versenyt nyerő brit a „magabiztosság és koncentráció mestermunkáját” mutatta be Hockenheimben. „A két sztárpilóta magatartása jelentette a különbséget” – írja a lap.

Mit gondol ezekről a véleményekről Vettel? „Nincs szükségem sajnálatra, az én hibám volt. Amikor minden jól megy, éljeneznek, ha pedig hibát követsz el, kritikát kapsz. Ezért nem igazán törődöm vele, mit mondanak az emberek. Saját magammal kell békében lennem” – filozofált a német, aki a hétvégét követően 17 pont lemaradásban második az egyéni világbajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: