DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Raikkönen: A fiam olyan, mint én, leszámítva, hogy többet beszél

Kimi Raikkönen valóban egyre nyitottabb a közösségi média felé, hiszen nem elég, hogy már Instagram-oldala is van, de ma egy élő videóban válaszolt néhány rajongói kérdésre.

Bár az elején fél perc néma bambulással indított Raikkönen, de ezt talán betudhatjuk egy kis lámpaláznak, hiszen a finn nem rajongott ez idáig különösebben a közösségi médiáért, ma azonban kirakott egy képet Instagramra, amin megkérte szurkolóit, hogy tegyenek fel neki kérdéseket, ő pedig megválaszol néhányat később, a nap folyamán.

Raikkönen pedig eleget is tett a szavának: „Rendben, akkor, ahogyan ígértem, megválaszolok pár kérdést, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle” – kezdett bele, egy kaján vigyorral az arcán a finn. Lássuk, mit tudhattunk meg ma Raikkönenről:

Olvasod a kommenteket az Instagram-posztjaid alatt?

Igen, néha elolvasom, mikor időm engedi, de persze nem mindegyiket. Azért néhányat csekkolok, ja és kösz a sok kommentet, ez is egy jó kérdés volt.

Miért választottad az F1-et a rali helyett, mikor fiatal voltál?

Úgy gondolom, nem igazán volt ez választás. Egyszerűen így történt, ebbe az irányba indultam el. Először motokrosszal kezdtem, aztán jött a gokart, szóval nem igazán gondolkodtam rajta, hogy ebbe vagy abba az irányba induljak el. Így alakult, és kész. Persze nagyon szeretem a ralit, de az F1 játszotta a nagyobb szerepet az életemben. Raliztam pár évet, és szerintem a következő években még fogok is.

Megvan még a gorilla jelmezed?

Nem, már nincs meg, azt hiszem. Nem is emlékszem hány éve volt ez, de már nagyon régen.

Milyen hasonlóságok vannak Robin (Raikkönen fia – a szerk.) és közted?

Igen, rengeteg van. Nyilván nem emlékszem mindenre, amit gyerekként csináltam, de mikor megkérdeztem édesanyámat, azt mondta, hogy nagyon hasonlít rám. Én is magamat látom benne, nagyon is, kivéve, hogy ő többet beszél.

Van kedvenc trófeád?

Igen, a gorilla, azt hiszem, gorilla volt... Franciaországban! Az nagyon tetszett nekem, bár sokan azt mondták, hogy csúnya, de ez nem ugyanolyan, mint a többi, ezért volt különleges. Persze a világbajnoki trófea a legfontosabb, szóval az is a kedvenceim közé tartozik.



Ezután jött egy kisebb malőr: „Van kedvenc… Öööö, bocs, ez ugyanaz a kérdés” – lepődött meg Raikkönen, majd megtalálta a megfelelő lapot.

Rianna (Raikkönen lánya – a szerk.) olyan, mint az apja?

Abszolút. Napról napra egyre többet tanul, ha egy kicsit megnő, biztosan lesznek vele problémák, de ez semmiség.

Melyik volt életed legjobb versenye?

Ezt lehetetlen megválaszolni. Sok jó versenyen vagyok túl, mindegyik más szempontból volt jó. Nyilván, a 2005-ös Japán Nagydíj sok szempontból jó volt, de mondjuk a legfontosabb a 2007-es brazil futam volt.

Melyikőtök a nyugodtabb szülő?

Úgy gondolom, hogy én. Persze vannak különböző helyzetek, melyekre különbözően reagálunk Minttuval, de jó csapatot alkotunk, úgy gondolom.

Hová utaznál el szívesen?

Nos, mivel még mindig nem tudtunk elutazni nászútra, ezért a Maldív-szigetekre mindenképp el szeretnék menni, ez rajta van a listámon. De legszívesebben haza utazom. Itt van a családom, rengeteget utazunk, nagyon sok időt töltünk el repülőkön, szállodákban, szóval, ha tehetem, mindig haza jövök pihenni.

Robint érdekli a versenyzés világa?

Igen, nagyon is, de inkább a motorok érdeklik. Nyilván az autók is lázba hozzák, de most legfőképpen a motokrossz érdekli. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, ha később is érdeklődést mutat majd ezek iránt, az ő döntése lesz, hogy mit szeretne csinálni. Bárhogyan is alakuljon, őt is és Riannát is támogatni fogjuk mindenben, amennyire csak tudjuk. Egy kicsit ijesztő is, hogy milyen szinten érdeklik az autók.

„Köszönöm nektek a kérdéseket, és remélem, hogy hamarosan újra csinálunk valami hasonló dolgot. Addig is szép napot mindenkinek, még találkozunk” – fejezte be a villáminterjút Kimi Raikkönen, a saját nappalijából.

Aki szeretné, ide kattintva akár végig is nézheti Raikkönen élő bejelentkezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: