DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Marchionne betegsége Raikkönen kezére játszhat

Beszámoltunk róla, hogy Sergio Marchionne állapota állítólag sokkal aggasztóbb, mintsem hogy egy szimpla vállműtét utáni komplikációról lenne szó, azonban ez a változás a Ferrari élén Raikkönen kezére játszhat.

Teljesen váratlanul ért mindenkit a hír, hogy nem kielégítő Sergio Marchionne egészségi állapota, a FIAT egykori elnökét pedig szinte egyik napról a másikra váltották le. Mindezen dolgok alakulása azonban ráhatással lehet a pilótapiac alakulására is az olasz sajtó szerint, méghozzá oly módon, hogy a finn Kimi Raikkönen további egy évig maradhat a Scuderia pilótája.

Marchionne vállát még múlt hónapban műtötték meg, azonban azóta sem lehetett látni őt, majd elkezdődtek a spekulációk az egészségi állapotával kapcsolatban. Július 21-én aztán a FIAT-nál gyorsan úgy döntöttek, hogy kinevezik John Elkannt a cég vezetőjévé, aki Gianni Agnelli unokája és örököse. Ő még csak most kezd belerázódni ebbe a szerepkörbe, és valószínűleg nincs is teljeskörű rálátása a dolgokra, így ez valószínűleg nagyobb hatalmat fog adni Maurizio Arrivabene Ferrari-csapatfőnök kezébe, mikor arra kerül a sor, hogy kiválasszák Sebastian Vettel csapattársát 2019-re. A Scuderia csapatfőnöke nagy rajongója Kimi Raikkönennek és bízik is benne, így a kialakult helyzet akár Raikkönen malmára is hajthatja a vizet.

Lehet, hogy Raikkönen megint marad még egy évet


Sergio Marchionne ezidáig Charles Leclerc-t favorizálta a finnel szemben, aki valóban pazar teljesítményt nyújt bemutatkozó évében, azonban Arrivabene inkább Raikkönennel képzelné el a következő évet is a hírek szerint, így az is előfordulhat, hogy újabb egyéves szerződést kínálnak Raikkönennek.

Sebastian Vettel korábban egy interjúban elmondta, hogy rendkívül élvezi a közös munkát Kimi Raikkönennel, ami érthető is, hiszen a finn nem balhés alak, így nincsenek köztük összetűzések, a német pedig összességében jobb teljesítményt nyújt, mint jelenlegi csapattársa. Vettel szerint Leclerc még egyébként is csak 20 éves, így nincs hová sietnie a monacóinak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: