DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Le Mans-i tapasztalatai segítettek Hartley-nak a német esőben

Komoly káosz alakult ki a hétvégi Német Nagydíj utolsó köreire, ennek pedig végül a Toro Rosso versenyzője, Brendon Hartley is haszonélvezője lett. Hartley elmondta, hogy tudott pontot szerezni.

Brendon Hartley első teljes(nek szánt) Formula-1-es szezonja egyelőre finoman szólva sem alakul úgy, ahogy azt maga az érintett szeretné. Az új-zélandinak eleddig mindössze egyetlen pontja volt, ehhez most tudott még egyet hozzátenni a Német Nagydíj esőkáoszba torkolló végjátékában.

Hartley úgy érzi, lehetett volna még jobb eredmény is ennek a vége, mindenesetre nem elégedetlen.

00118013_693



„A srácok arra kértek, jöjjek ki a bokszba, de én azt mondtam: adjatok nekem még egy kört! Fel tudtam használni az endurance-versenyzésben szerzett tapasztalataimat, így pedig boldog vagyok azzal kapcsolatban, ahogy a verseny alakult.”

Hartley neve mellett még mindig csak két pont áll, szemben a csapattárs Pierre Gaslyval, aki már 18-at szerzett. „Meg tudtam duplázni a pontjaimat! Jó versenyt futottam, boldog vagyok.”

Egy dolgot azért sajnál. „Jól mentünk, kár, hogy hiányzott némi tempó. Csalódott voltam amiatt, hogy Romain végül meg tudott előzni, de úgy érzem, megtettem mindent, amit tudtam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: