DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Force India (egy része) idősebb Stroll tulajdona lett?

Német sajtóértesülések szerint részben vagy egészben megoldódtak a Force India pénzügyi nehézségei, mivel a jelenleg a Williamsnél versenyző Lance Stroll dúsgazdag apja, Lawrence is beszállt az üzletbe.

A Force India átadás-átvétele az istálló anyagi helyzete miatt régóta téma, a minap Otmar Szafnauer például elmondta, nem olyan egyszerű így a fejlesztési verseny.

Év eleje óta több állítólag vevőjelölt neve felmerült új tulajdonosként, voltak köztük komolyabbak, a legtöbb viszont tiszavirág-életű próbálkozás volt.

Azt is pletykálják a paddockban, hogy Lance Stroll dobbantani szeretne a förtelmes formában lévő Williamstől, erre pedig dúsgazdag apja, Lawrence pénzének köszönhetően minden esélye meg is van.

00118013_631



A német sajtó szerint a dobbantás a Force Indiánál valósulhat meg, ugyanis hazájuk versenyén a német sajtóorgánumok olyan információkat gyűjtöttek, miszerint Stroll papa valamennyi részt biztosan vásárolt a csapatban, sőt, ez akár az egész csapatot is jelentheti.

A csapattal kapcsolatban most már sokan azt tartják legvalószínűbbnek, hogy jövőre változik a pilótafelállás a két rózsaszín autóban, de Szafnauer ezt egyelőre igyekezett cáfolni. „A célunk az, hogy az idei szezont a negyedik helyen fejezzük be, ehhez pedig Sergio Perezre és Esteban Oconra van szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: