DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Visszafelé sült el Gasly hazárdjátéka

A mai Német Nagydíjon ismét csak a garázs egyik fele örülhetett a Toro Rossónál, ám most Hartley adott okot az ünnepre. Gasly rossz színre tett a ruletten, így ma az új-zélandi szállította a pontot.

Nem indult valami fényesen a Toro Rosso e hétvégi Formula-1-es nagydíja, ugyanis Pierre Gaslyt motorcsere miatt a mezőny végére sorolták, míg Brendon Hartley mindössze a tizenhatodik helyre kvalifikálta magát. A kaotikusan alakuló német futam azonban esélyt adott számukra a pontszerzésre, amit a két versenyző közül Hartley egy tizedik helyre, így egy pontra tudta beváltani.

hartley-eso-nemet-action



„Elégedett vagyok a mai nappal, szórakoztatóak voltak a pályán vívott küzdelmek” – mesélte boldogan az új-zélandi. „A keményebb [közepes] gumikon elég jó volt a tempónk, csak a vége felé szenvedtem, amikor az ultralágyakra váltottunk. Jó döntés volt, hogy az eső érkeztével bátrak maradtunk és nem mentünk ki egy kerékcserére. A mai versenyen még a WEC-ben szerzett tapasztalataimat is kamatoztatni tudtam, szóval boldog vagyok, hogy hazahoztam egy pontot.”

Pierre Gasly számára a mai versenyen nem termett babér – a francia a mezőny végéről rajtolt, és az érkező esőre reagálva egy bátor kerékcserével próbálta beküzdeni magát a top 10-be, ám a döntés most visszafelé sült el, így Gasly a tizennegyedik helyen végzett. „Tudtuk, hogy a taktikai motorcsere miatt kapott hátrasorolással nehéz dolgunk lesz ma” – nyilatkozta. „Nem is volt sok veszítenivalónk, ezért bátor taktikát választottunk. Nehéz körülményeket teremtett a csapadék, amire reagálva esőgumikat tettünk fel, de a hazárdjáték most nem jött be. Száraz maradt a pálya, az abroncsok pedig elkezdtek túlmelegedni, így kénytelenek voltunk visszaváltani az ultralágyakra, ami nem segített rajtunk. Mostantól a jövő hétvégi budapesti fordulóra koncentrálunk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: