DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel együttérez Hamiltonnal

A hazai közönség előtt versenyző Sebastian Vettel is sajnálja, hogy nagy riválisa technikai hiba miatt már a Q2-ben sem vehetett részt. A német tavaly megtapasztalhatta, milyen érzés ez.

A szabadedzések alapján nagyon szoros küzdelemre lehetett számítani a két világbajnoki éllovas, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között, de végül a technika ördöge megakadályozta a britek négyszeres bajnokát abban, hogy az utolsó pillanatig harcban legyen a pole-pozícióért. Egy hidraulikus meghibásodás már a Q1 végén a partvonalra kényszerítette.

A Ferrari német pilótájának nem kell túl messzire visszamennie az időben, hogy saját negatív tapasztalatát felidézze. 2017 végén a Scuderia megbízhatósági problémái nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Hamilton már két futammal a vége előtt behozhatatlan előnyre tegyen szert. Malajziában az időmérő edzésen, Japánban pedig a versenyen ment gallyra a motor.

A tavalyi évet úgy teljesítette Hamilton, hogy sem időmérőn, sem versenyen nem szenvedett technikai hibát az autója, idén viszont ez már a második alkalom. Vettel tökéletesen használta ki a kínálkozó alkalmat és a jelek szerint kitűnően fejlesztett Ferrarit 1:11,212-es idővel a pole-pozícióba repítette.

A közönség óriási ovációval ünnepelte Vettel elsőségét


„Igen, láttuk, hogy Lewisnak félre kellett állnia, de nem tudtuk, mi történt vele pontosan. Nincs akkora jelentősége, a pontokat vasárnap osztják, mindenki saját magára figyel, én is így tettem. Kiváló időmérőm volt, minden a lehető legsimábban zajlott” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„Mindig a határig próbáljuk nyomni. Senkinek nem kívánom, hogy meghibásodjon az autója, komolyan mondom, hogy rossz volt őt (Hamilton) látni a pálya szélén. De nekem is saját magamra kellett figyelnem, a hétvége legfontosabb része még hátravan, a verseny.”

„Az időmérőn kifejezetten élvezetes volt vezetni az autót. Vannak olyan napok, amikor az ember beleül a versenyautóba és azonnal, az első körben azt érzi, hogy van valami plusz a kezében. A kvalifikáción ezt éreztem és egyre csak javult az autó. Ehhez hozzájön még egy óriási adrenalinbomba is, összeraktuk a mozaikot, nagyon boldog vagyok azzal, ahogy a Ferrari teljesített” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: