DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Pontszerző sansszal nullázott a Williams

Akár néhány pontot is bezsebelhetett volna a Williams a kaotikus Német Nagydíjon, ám az F1-es csapatnak ismét csak a csalódás jutott: mindkét autójuk műszaki hiba miatt esett ki a versenyből.

A Formula-1 idei tizenegyedik fordulóján újabb kudarccal zárt a Williams csapata: bár Szergej Szirotkin tizenkettedik rajthelyének és a várható esőnek köszönhetően még a top 10-es eredmény is benne volt a pakliban számukra, de a grove-i alakulat műszaki hibák miatt végül ezen a hétvégén sem tudott hozzátenni az eddig megszerzett négy konstruktőri pontjához. Paddy Lowe technikai igazgató szerint különösen azért fájó számukra ez a dupla kiesés, mert a tavalyi szezonhoz képest idén sokkal megbízhatóbban muzsikál az autójuk.

szirotkin-action-nemet



„A fékek miatt kellett kiállnom” – számolt be kiesése okáról Lance Stroll. „A versenytempón nem volt valami jó, de a futamommal elégedett voltam. Egy ponton egészen ígéretes pozícióban, potenciálisan pontszerző helyen is álltam, de aztán leesett az eső. [Brendon] Hartley szerzett egy pontot, én pedig előtte voltam, mielőtt átmeneti esőgumikért gumikért kiálltam a bokszba. Szomorú, hogy nem tudtuk kihasználni a lehetőséget” – panaszolta.

A csapat másik pilótája, Szergej Szirotkin autója még egy kisebb tűzesetet is elszenvedett, neki az autó motorterében az olaj lobbant lángra. „Jó futam volt, az elején több pilótával is párharcba kerültem” –vette át a szót az orosz, aki a mezőnyben egyedül áll pont nélkül. „A versenytempóm rendben volt, és az eső érkeztével magabiztosan zárkóztam fel az előttem lévőkhöz. A biztonsági autó beküldésekor úgy éreztem, hogy most itt a lehetőségem, de sajnos hirtelen ki kellett állnom a versenyből” – vázolta fel futamát.

A Williams a mai dupla nullával továbbra is az utolsó a konstruktőri rangsorban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: