DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc fékhibája ellenére remekelt

Bejött a pénteki jóslat, Charles Leclerc ismét kitűnő időmérőt zárt, bejutott a Q3-ba. Ez most már nem is akkora meglepetés, főleg a Ferrari-motor erejét látva. A középmezőnyben is őrségváltás készül.

Egyre inkább látszik, hogy fantasztikus erőforrással rukkolt elő a Ferrari, ugyanis a gyári istállón kívül a partnerek (Haas és Sauber) is ugrásszerűen jobban teljesítenek az elmúlt néhány hetet látva. Sebastian Vettel kitűnő teljesítményt nyújtva nyerte meg a Német Nagydíj időmérő edzését, miközben az első tíz között a hatból öt Ferrari-motoros versenyautó Q3-as résztvevő volt.

A Scuderia két autóján kívül ugyanis mindkét Haas és Charles Leclerc is remekelt és ehhez egyre inkább hozzászokhatunk, mert az utóbbi hetekben ez már szinte megszokott kép. Az újonc monacói pilótának ráadásul egy fékhibával is meg kellett küzdenie, de még így is túljutott az időmérő második szakaszán (tény, Ricciardo és Hamilton nem futottak mért kört, ez nagyban segített a fiatal tehetségnek).

Leclerc immáron rendszeresen bejuttatja a Q3-ba a Saubert


A kilencedik rajtkockát kaparintotta meg, ami ismét egy pazar teljesítmény. „Igen, valóban nagyon jól ment a szombat. Délelőtt a leggyorsabb időt értem el az edzésen, de a nagy eső és a kevés futás miatt ez nem igazán sokatmondó. Remek volt először életemben esőben vezetni” – nyilatkozta Charles Leclerc.

„Utána, a kvalifikáción is kijött a lépés. Pedig még egy komoly fékhiba is nehezítette a dolgomat. Amikor fékeztem, az autó feltűnően jobbra húzott, nem volt éppen könnyű ilyen körülmények között megfutni a lehető leggyorsabb kört. A kilencedik pozícióval kihoztuk a maximumot a helyzetből, úgyhogy nagyon boldog vagyok” – ismerte el a húszéves monacói.

„Az időmérős és a versenytempónk is nagyon erősnek tűnik, úgyhogy abban reménykedem, hogy a Brit Nagydíjon látottakhoz hasonlóan gyors leszek a futamon is” – tette hozzá Leclerc, aki több, mint hét tizedmásodpercet vert csapattársára, Marcus Ericssonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: