DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Ennél többet nem kérhettem volna

Egy ideig úgy látszott, hogy még a pontszerzés sem lesz meg a Renault-nak a Német Nagydíjon, de Nico Hülkenberg remek versenyzéssel idei legjobb eredményét érte el hazai közönség előtt.

A leszakadó eső mindenkit meglepett, a versenyzők pedig alig tudták a pályán tartani az autójukat Hockenheimben. A nehéz körülmények az élen haladókat is megviccelték, Sebastian Vettel például elfékezte az utolsó szektorban a visszafordító kanyart, és vége is volt a versenyének az 52. körben.

Nico Hülkenberg éppen a változó időjárás segítségével szerzett előnyt a többiekhez képest: „Nagyon elégedett vagyok. A futam első felében minden normális volt, egy kicsit unalmasan alakult a verseny, de aztán egyszer csak megcsapott minket az eső. Rendkívül nehezek lettek a körülmények, az autót alig lehetett az úton tartani, de ez az, amiből profitálhattunk. Nagyon elégedett vagyok az események végkimenetelével.”

„Jó pontokat szereztünk, azt hiszem a szezon legjobb eredményét értük el, és mindezt itthon, nem is kívánhatnék ennél többet. Egy kicsit őrültebb körülmények még jobban jöttek volna, de ez így sem volt rossz” – folytatta lelkesen a német.

 hulkenberg-a-nemet-nagydijrol-2018



A Renault versenyzője azt is elárulta, melyik futam rémlett fel előtte, amikor a pályán körözött: „Igen, folyamatosan intenzívebb lett (az eső). Ez nagyon emlékeztet arra, amikor Brazíliában 2012-ben is azon hezitáltunk, hogy most kimenjünk a bokszba, vagy várjunk még egy kicsit. Végül jól döntöttünk, és ezért érdemeltük meg ezt a mai ötödik pozíciót.”

Ezzel az eredménnyel Hülkenberg tovább erősítette a hetedik helyét az egyéni pontversenyben, a Renault pedig tartja a lépést a konstruktőri bajnokságban a Force India és a Haas előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: